Et øyeblikk fattigere!

Jeg er en blogger. Instagrammer. En influnser som lever av at folk interesserer seg for meg og det jeg produserer. Likevel er jeg svært kritisk til mange sosiale medier og måten det påvirker oss på. Det gir meg trolig mindre penger i egen kasse, men jeg blir rikere på minner, opplevelser og øyeblikk.

For mange av oss er svært ivrige etter å vise og fortelle andre om øyeblikkene vi opplever. Dele hvor vi er, hva vi gjør og hvordan vi har det med venner og kjente. Viktige, store og fine øyeblikk er hyggeligere å vise frem enn hverdagslige, kjedelige og ordinære. Derfor plukker vi frem telefonen, åpner Snapchat og knipser i vei når barnet skal blåse ut lysene på kaka. Det samme når ferien når sitt klimaks, stevnemøtet er på sitt heteste og rekordfisken trekkes opp på land. Instastoryen vitner om magiske konsertopplevelser, avslappende spaopplevelser og spillkveld med gode venner.

Problemet er jo at ved å dele opplevelsen med andre gjennom telefonen, så fjerner du deg selv fra øyeblikket. Det er litt synd, å fjerne seg selv fra alle disse øyeblikkene som former livet.

Og for meg som står igjen med øyeblikket, uten deg, kjennes det ensomt. For stadig oftere når jeg er i sosialt lag opplever jeg å være alene. Omgitt av mennesker altså, likevel helt alene. Og det er ikke bare i selve øyeblikket jeg er alene, men også når vi skal mimre, se tilbake på og gjenoppleve. For hvordan kan du mimre til noe du ikke var en del av?

Du trenger ikke nødvendigvis slutte å bruke Snapchat og Instastory, for det har mye godt for seg også. Men jeg tror alle har godt av å bli mer bevisste på når og hvorfor det brukes i fremtiden.

Det er tross alt ditt øyeblikk, du har det én gang – så bestemmer du selv om det er viktigst å oppleve det selv eller servere det til andre.

Foto: Gadgetgossips.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *