Regn, regn, regn…

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. 
Jeg har hørt det siden jeg var liten. Omtrent daglig, ekstra hyppig og tydelig i helgene. Og dersom du lurer så er det også slik at; Ut på tur, aldri sur.

Jeg vet ikke hvor lenge jeg trodde på dette selv, men i dag har jeg altså fått det bekreftet én gang for alle: Det finnes dårlig vær! Og det er fullt mulig å være sure på tur. Skikkelig sure, faktisk. For makan til drittvær skal du lete lenge etter. Jeg vet ikke hvem i familien på fem som gråt mest eller høyest i dag, men antar at begge voksne var plassert i tetsjiktet.

Jeg husker enda smaken av snue, blandet med tårer og regn. En barnecocktail til terningkast 6. Denne læskedrikken har vært dagens favoritt. Jeg kjenner ikke til næringsinnholdet, men vet at den er seigere enn saft og lager flekker på klærne. Mon tro om det ikke er fortidens svar på Red Bull eller andre energidrikker? Det hadde seg i det minste slik at stemningen til slutt nådde et bunnpunkt, barnecocktailens krefter trådte i kraft og humøret steg.

Ikke bare litt! Vi måtte rett og slett bare le, for det var helt komisk. Familien Zachariassen hulkende i drittværet. Krokkedilletårer til latterbrøl – hele gjengen lo seg skakk. Derfra og inn var det bare gøy! Kanskje den fineste utedagen vi har hatt sammen bare oss fem.

Det fines dårlig vær.
Det finnes sure turer.
Og akkurat det er faktisk helt greit.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *