ForedragsFest i Bergen!

Bergen.
Foredrag.
Fine, fine folk.

Gårsdagen ble en eneste stor opptur! Fra start til slutt. Det eneste jeg ikke var komfortabel med var de to telefonmøtene på Kystbussen. Jeg kan ikke noe for det, praten blir alltid livlig og høy – uansett hvor mye jeg prøve å dempe meg. Offentlig telefonsnakk på buss og tog er altså ingen favoritt, om så møtene resulterte i spennende avtaler.

Bergen, ja! Møtte en herlig gjeng SkrittSankere i byen for å gjennomføre en times sosial marsj. Og jammen ble det ikke bedre enn forventet. Det var noe med atmosfæren; så trygt og godt! Rause folk, stor takhøyde og godt humør. Jeg vil påstå at jeg ble relativt godt kjent med hele gjengen i løpet av de 60 minuttene vi gikk, og som bonus fikk jeg en guidet tur i en flott by. Liten tvil om at dette må gjentas i forkant av foredrag også i andre byer.

Vil du være med å gå tur og/eller på foredrag i Oslo 25. januar, trykk her.

Jeg var spent på hvor mange som kom. Det var solgt 90 billetter. 15 minutter før start lurer meg inn på et lite rom, legger meg på gulvet og lukker øynene. Går inn i modus – puster dypt ned i magen. Så vibrerer det i lomma. Vipps forteller at det har blitt kjøpt en billett i døra. Jeg smiler, går inn i modus igjen. De neste 10 minuttene er det blitt solgt 19 billetter til i døra, lokalet er fullt – foredraget utsolgt!

2 minutter igjen. Spenningsnivået høyt, iveren stor – men den store nervøsiteten er jeg så heldig å slippe. Jeg gleder meg rett og slett bare til å komme i gang. Til å kjenne på stemningen i rommet, bli kjent med publikum og føle meg frem på hvem de er og hva de liker. Formidle budskapet.

En time og tyve minutter – mottakelsen er god. Jeg stortrives i rollen som foredragsholder. Jeg takker for meg. Applausen gjør meg godt, men rusen kommer først i etterkant. Når jeg klemmer folk, snakker med én etter én, får høre deres historier, får høre hvordan det jeg har sagt kan brukes. Rusen kommer når jeg forstår betydningen av det jeg har gjort, og relasjonene som knyttes. Jeg er rusa på mennesker!

Og i Bergen, ja – så er det mennesker. Gode mennesker. I 2 timer etter foredraget blir jeg snakkende med folk.

En hektisk, morsom og innholdsrik uke er over. På mandag venter det spennende saker. Får blant annet en journalist på besøk… Men nå skal favorittgjengen min og meg nyte en aldri så liten «skiferie». En helg på Sirdal Høyfjellshotell, med mat, bading og ski 🙂

Ahh… Det skal bli digg!
God helg!

– Lars Z

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *