Mobbing – del 2

Åh…
Dette med mobbing.
Det er virkelig sterke saker!

Mer enn 200 delte gårsdagens innlegg, om Silje som ble utesteng på barneskolen, fosøkte og ta selvmord og levde som tung psykiatrisk pasient i over ett tiår.

Jeg har det siste døgnet mottatt og blitt fortalt mange forferdelige historier. Fra folk som står meg relativt nært, til mennesker jeg ikke visste fantes. Før nå. Og nå kjenner jeg de sterkt på egen kropp. Men, det har også vært flere fine historier, om nettopp det jeg nevnte i går.

Om å tørre å bry seg!
Om å tørre å se!
Lytte!
Stille spørsmål!

Det siste døgnets meldinger, samt statistikk- og artikkellesing på SSB.no viser for meg to ting;

  1. Mobbing er et enda mer utstrakt problem enn jeg klarte og forestille meg.
  2. Det gjør en forskjell å bry seg gjennom handling.

Jeg kommer til å lære fra meg mange uvaner til barna mine, det viser seg tydelig allerede. De drikker direkte fra melkekartongen og legger skitne klær på gulvet ved siden av skittentøyskurven, ikke oppi. Min feil. Kanskje er det teit, men ingen krise. Der jeg virkelig vil legge inn støtet; som pappa, medmenneske og rollemodell, er hvordan det praktisk gjennomføres å være snill med andre. Snill med seg selv.

Åpne opp.
Være raus.
Og se ting fra andres perspektiv.

Min soleklare favorittsang som liter var Micheal Jackson sin Man In the Mirror. Jeg liker den like godt fortsatt…

I see the kids in the street, with not enough to eat
Who am I, to be blind? Pretending not to see their needs…
And no message could have been any clearer
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself and then make a change

– Lars Z

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *