Diagnose

/Inneholder annonse – Mizuno/

Tror jeg var seks år gammel første gang jeg ble lagt inn på sykehus med astmaanfall. Jeg husker ikke så mye av det, annet enn bamsen jeg fikk og at det ble fortært sjokolade på en vanlig ukedag. Men så var det ikke bare familien som kom med gaver. Av sykehuset fikk jeg blant annet diagnosene astma, allergi og dårlig tålmodighet.

Siden har jeg slitt med alle. Tatt medisiner hver dag, morgen og kveld. Vært spesielt plaget om høsten og vinteren. Den dårlige tålmodigheten har vist seg gjeldene hele året. Ubehandlet viser den seg som både personlig styrke og svakhet. Men nå skulle dette handle om astma…

Jeg opplever ikke at astmaen begrenser meg i stor grad eller reduserer livskvaliteten, ei heller at den frarøvet meg barndommen. Det er en kjensgjerning at jeg glemmer alt negativt, så de stadige astmaanfallene ser jeg mer på noe som fremhevet meg og gjorde meg spesiell enn noe negativt. Det største problemet var kanskje ikke astmaen i seg selv, men sett i sammenheng med min andre diagnose; dårlig tålmodighet – ja, så kunne det tidvis bli problemer.

Ikke tid til å varme opp = astma! Gå ut knallhardt = astma! Vise seg frem for jentene første fem minuttene av gymtimen = astma!

Jeg gjorde det senest i går. Det er så deilig å være skikkelig tilbake i trening igjen, skulle bare ønske drømmeformen var her i for lenge siden. Så når roen senket seg i huset rett over klokken åtte i går hoppet jeg på sykkelen for 7 runder i Tubakken – kanskje verdens bratteste bakke. En kompis var allerede i gang, så jeg droppet oppvarming og hev meg med. Det var helt rått! Jeg presset meg til det ytterste.

Og i dag våknet jeg med luftveisinfeksjon! Jeg burde sett den komme…

Lett og tenke at jeg er teit! Og jeg er kanskje enig. Men denne vinteren har jeg funnet et nytt produkt som har resultert i langt mindre luftveisproblematikk og antibiotikabruk. Det er faktisk utrolig deilig å slippe å bli syk hele tiden, bare fordi jeg trener i kald luft! Og enten du har astma eller ei, så er faktisk dette fornuftige tips å ta med seg hva gjelder vintertrening for å unngå skader og sørge for kontinuitet og fremgang:

1. God oppvarming i forkant av kraftanstrengelser.
2. Reduser intensiteten.
3. Hold deg varm, også på føttene.
4. Bruk hals over munnen.

Tips nummer to er kanskje viktigst for allmenheten. For meg står nummer 4 frem som en soleklar vinner. Etter at jeg endelig fant en tykk nok hals, som også sitter behagelig over nese og munn, har jeg redusert antall luftveisinfeksjoner med godt over halvparten. Det betyr flere økter, mindre frustrasjon og bedre helse. Luften blir varmet opp og fuktet, nøyaktig på samme vis som ulike masker eller annet utstyr jeg aldri har klart å bli helt fortrolig med.

Her er den. Du får 30% på halsen og alt annet i nettbutikken til Mizuno ved bruk av rabattkoden LarsZ.

Helga har blitt brukt til langt mer enn løping og sykling. Fytti katta så herlig med sol og klart vær! Tror til og med vannkoppene har trivdes utendørs…

Et annet supertips: Kjøttkaker på bål ruler! Kjapt varme, smaker godt, enkelt for kidsa å løpe rundt med / spise.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *