Bytt fokus eller bytt yrke!

I dag er jeg irritert!
Ikke fordi jeg har sovet lite eller kranglet med kona…
Dette er langt verre.

For fuck it, vet du hva som er i ferd med å skje? I en verden hvor alle er sin egen lykkes smed, hvor alle kan bli sitt eget firma og ytre seg til almenheten gjennom sosiale media – så rettes fokus bort fra mottakeren og mot avsenderen. Det er ikke så viktig hva som blir sagt eller hva som blir gjort, det viktige er at det er jeg som sier det og jeg som gjør det. I et helseperspektiv og for pasienter er det ikke bare dystert, men skummelt.

Jeg opplever altså at pasienten ikke lenger er viktigst. Ei heller hva som blir formidlet og hvilken hjelp en gir, men hvem som hjelper. Mange fronter seg selv, ikke saken. Fronter seg selv, ikke formålet. Og fronter seg selv, ikke pasienten. Og når det er mange nok som ønsker å fronte seg selv – ja, da skriker samtlige enda høyere i kampen om å bli hørt. Eller enda viktigere; bli sett.

Pasienten, PT-kunden og til mottakeren er den store taperen.

I søken etter å bli sett frykter jeg også at mange formidler informasjon som er satt helt på spissen, så lenge det engasjerer. Tidvis sitter jeg med en følelse av at det er viktigere at informasjonen som blir formidlet ut gir likes, kommentarer og delinger enn at den er basert på evidensbasert forskning.  Absolutt alle historier skal ha WOW-effekt… Men livet er ikke bare WOW.

Helsa, pasienten og formålet – det er her, og bare her fokuset må ligge!
Og det må i større grad skrives om hverdagen.
Om vanlige historier.
Om vanlige folk.

Bytt fokus eller bytt yrke!

– Lars Z

Foto: Frode Ueland

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *