Jeg – din dårlige samvittighet!

For noen dager siden hørte jeg en bekjent av meg, Helene Lerbrekk, holde foredrag. Spesielt én ting kjente jeg meg igjen i…

To ganger den siste tiden har jeg nemlig blitt fortalt at jeg er grunnen til andre mennesker sin dårlige samvittighet. Senest var det en god kamerat, som mente at hver gang jeg tok meg en løpetur så fikk han dårligere selvfølelse. At jeg løp gjorde meg til flink, og at han ved å ikke løpe ble tilsvarende dårlig. Spesielt om han spiste Grandiosa mens jeg var ute med høy puls… Det er egentlig ganske synd, at jeg har denne makten over samvittigheten og selvfølelsen hans.

Men verst av alt, han har delvis den samme makten over meg. For jeg kan noen ganger få litt dårlig samvittighet av å se hans alltid ryddige hjem, velfriserte hage og rene bil. Det er ikke helt sjeldent jeg tenker at jeg skulle ønske jeg også kunne ha bygget en grillhytte eller alltid ha alt på stell i garasjen.

Fakta er at både kameraten min, jeg og du, kun har 24 timer i døgnet. Og at vi kun har ett liv. Med dette tilgjengelig må vi prioritere selv hva som er viktigst, hva vi ønsker å bruke tiden på og hva som gjør oss lykkeligst. Egentlig er det drita fint at ikke alle prioriterer det samme; for da hadde jeg kommet enda lenger ned på resultatlistene, det hadde blitt kø i joggeløypene og alle biler ville vært like blankpolerte slik at ingen skilte seg ut. For ikke å nevne samtalene; de hadde blitt kjedelige! Vi hadde jo ikke hatt noe å snakke om, nye ting å interessere oss i eller lære.

Du velger din vei, jeg velger min – viktigst er at begge har det godt. Å sammenligne oss med hverandre og bruke tid på dårlig samvittighet slutter vi med, så kan vi heller glede oss over den andres løpsform eller nyvaska hus.

Alle mennesker har godt av å bevege seg, altså – men du trenger ikke gjøre det i like stor grad, eller på mitt vis.

Med 24 timer tilgjengelig, hva prioriterer du? Et lite tips er å ikke bite over for mye, da går du kjapt på veggen – selvopplevd og ikke å anbefale 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *