PISSETRENGT!

/annonse – Kverneland Bil Bryne, Volvo/

Jeg nærmet meg 18 år og alt lå tilrette for at jeg jeg skulle få bilsertifikatet samme dagen jeg ble myndig. Hyppige kjøretimer betalte av snille foreldre, økende kontroll på clutchfoten og lite behov for verken fart eller rusing av motor. Bilinteressen har aldri vært gedigen, men lappen virket fornuftig å ta. I det minste helt til kjørelæreren brukte russisk trusselpedagogikk i en bakkestartsituasjon samme dag jeg hadde stått opp på feil fot…

Kommunikasjon og tilrettelegging for mestringsopplevelsen hang høyt allerede som 17-åring. Trolig var det derfor jeg reagerte så sterkt på måten jeg ble behandlet på. For første gang i livet sa jeg at nok var nok; at dette ikke var greit! Parkerte bilen og kom aldri tilbake. Der og da følte jeg meg som en rebell med makt. At jeg hadde en stemme som kunne si nei. Kanskje var dette utspringet til en tid med dreadlocks, piercing i leppen, samt mye peace and love.

Det var først da vi flyttet fra Oslo til Østfold 7 år senere at det gikk opp for hvor dumt det var å ikke ha mulighet til å kjøre bil. Med 13 kilometer til nærmeste butikk og ellers langt mellom folk og fe, forstod jeg at noe måtte gjøres. At alle tidligere kjøretimer og trafikale kurs var foreldet og måtte gjennomgås på nytt påvirket både motivasjonen og studentøkonomien i negativ retning. For det er helt sikker, de snille foreldrene som betalte lappen som 18-åring mente jeg måtte ta konsekvensene av å hale ut tiden selv.

Fikk lappen til slutt, og har først de siste årene lært meg mer om bil enn fargenyanser… Det er luksus å kjøre Volvo V90 fra Kverneland Bil Bryne. Med både deres og eget navn godt synlig på bilen, er det vanskelig å skjule hvem som kommer kjørende. Det betyr også at det er vanskelig å ikke skjule hvem som er ufattelig dårlig å vaske bilen sin! Men det var først da jeg fant en lapp festet under vindusviskeren her en dag hvor det stod; De har halv 50% på all bilvask hos Shell ;), at jeg skjønte det var på høy tid å ta grep.

Jeg og gutta boys stakk innom Shell på vei til søndagsbadinga i dag. Typen bak kassen må ha luktet min dårlige samvittighet, for motstandskraften var liten da anbefalingen om superdupershine XL poleringsvask ble presentert. Stemninga på topp i bilen. Ikke bare fordi det er gøy å vaske bil i maskin, men fordi en av apekattene akkurat har sluttet med bleie. Vi kjører inn i bilvaskmaskinen, døren lukker bak oss og de neste 10 minuttene venter Sabeltann på full guffe med hele gjengen samlet i framsetet.

Fortsetter under bildet…

– Pappa, jeg må tisse!
– Men du tisset jo rett før vi dro hjemmefra!?
– Jeg må tisse nå, Pappa!
– Men… Vi kommer oss ikke ut av bilvaskmaskinen, og…
– NÅ, PAPPA!!

Jepp! Innelåst i en bilvaskmaskinen med en tissetrengt kid som akkurat har sluttet å bruke bleie. Vel og merke i en sponset bil med hvite skinnseter. La oss bare si at hjernen gikk på høygir og gode råd ble dyre.

De siste ordene som ble sagt før de små sovnet i dag?

– Vi må ikke drikke tisset i brusflaska, selv om det ser ut som Solo. Sant, Pappa!?
– Nei, det er helt riktig.
– Men hvorfor spiser gorillaen egentlig sin egen bæsj?
– Sov nå, guttene mine!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *