Så imponert jeg tørker tårer…

/Inneholder annonse – Mizuno/

Det har snart gått 100 dager siden jeg først nevnte utfordringen om å gå 1 million skritt på 100 dager. Mer enn tre tusen mennesker er aktivt deltakende – mye har skjedd i mellomtiden…

Husker du Kjell Arild som hadde gått på veggen, var deprimert og sykemeldt? Husker du Jan Eivind med sin sykelige overvekt, lave selvtillit og en ventende fedmeoperasjon? Husker du Ingvild som slet med angst? Trykk på navnet deres for å lese hele historien. Jeg har hatt tett dialog med dem hele tiden, slik er tilstanden og fremtidsutsiktene akkurat nå. Jeg tar av meg hatten og tørker tårer, for 1 million skritt betyr plutselig mye for mange. Dette er kun tre av mange mektige historier.

Han veide 220 kilo og slet med flere fysiske og psykiske sykdommer. I en periode var alt vanskelig, selvtilliten lik null. Han trosset usikkerhet, redsel og bekymring i det han stilte opp på intervju med Aftenbladet. Siden har han gått og gått, skritt etter skritt. Sanket personlige rekorder og høstet mang en mestringsfølelse. Han har ikke gått flest skritt, men kanskje har de vært viktigst. Likevel har han aldri satt seg selv i fokus, men heiet på alle andre i Facebookgruppa – hver eneste dag. Nå Jan Eivind, vil jeg heie litt på deg!

Jeg tenker ikke på de 50 kiloene du har gått ned i vekt, fedmeoperasjonen du har gjennomgått eller ditt nye ansikt uten skjegg. Enda mindre bryr jeg meg om liksene du har fått på Facebook og den faktiske distansen du har tilbakelagt. Jeg bryr meg om at du har fått det bedre, Jan Eivind! Jeg heier på deg fordi du har gjort et solid stykke arbeid – og det skal du være stolt over. At du kjenner det på kroppen og humøret, gjør ikke bare noe med deg men også alle rundt deg. Gratulerer, du er en sann kriger!

Hadde jeg hatt fyrverkeri hadde jeg skutt det opp! Send en virtuell high five til Jan Eivind, folkens 🙂
Jeg sier ikke at 1 million skritt er tiltaket som ordner alt, men det viser tydelig at ting skjer om en faktisk gjør noe. Endrer noe.

Det er Ingvild et tydelig bevis på. Hun var helt normal, på alle vis. Men å være normal betyr ikke at en slipper unna depresjon og angst. Ingvild kjente seg mislykket, alene og annerledes. At hun ikke var god nok! Det er lett å forherlige situasjonen og endringsprosessen i et innlegg som dette. Sannheten er at reisen for Ingvild har vært tøff. Skikkelig tøff. Med mange angstanfall, tunge dager og utallige runder med seg selv. Nå mener hun likevel at hun har funnet ut hva som er friske og hva som er syke tanker, hvem hun er og hvordan hun ønsker å ha det. Ingvild har fått seg ny jobb og ikke minst; hun er ikke lenger like dømmende overfor seg selv. Selv mener hun det viktigste har vært å komme seg ut, gjøre noe selv om hun ikke alltid har hatt så lyst og faktisk våget å starte prosessen rundt seg selv som person.

Jeg er stolt av deg, Ingvil! Fortsett den gode jobben, for det går ikke helt av seg selv selv om du er på et langt bedre sted i livet. Om ikke historien var nok til å smile rundt, er bildet dråpen som får begeret til å renne over.

Sist men ikke minst må jeg få nevne Kjell Arild. Mannen med tanken bak 1 million skritt. Diabetikeren som hadde gått på en skikkelig smell, sykemeldt og befant seg i kjelleren. At han er i bedre form, har mer overskudd og er i bedre humør – helt klart. Men det er enda tydeligere at hodet hans fortsatt er fullt av sprelske ideer. Om det ikke har klikket helt, så er det jammen ikke langt fra. Kjell Arild har nemlig gått sine 1 million skritt, men vil nå fortsette sin kamp for å sette fokus på diabetes og folkehelse. Hvordan han skal gjøre det? Han skal gå Norge på langs, så klart!! Startskuddet går allerede 28. april! Mer uredd og engasjert fyr skal du lete lenge etter. Du kan følge reisen hans på blogg og Facebook.

Det skal i det minste jeg. Lykke til, kompis!

Jeg vet han har et håp om å slippe noen netter i telt. Så bor du i området, gi et pip 🙂 Kanskje vil du traske noen kilometer sammen med han også?

Tusen takk til Mizuno for stor støtte og tro på #1MillionSkritt, premier og den perfekte gå-Norge-på-langs-skoen til Kjell Arild. Myk og god sko med vanntett GoreTex-membran, for det er vel vanskelig å unngå nedbør når turen går over 100 dager. Regner det også hos deg får du 30% på denne og alle andre produkter ved bruk av rabattkoden LarsZMizuno.no

Snakk om god deal!

– Lars Z

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *