Er du en løper, sånn egentlig?

Av en gruppe på 100 personer, klarer du å identifisere hvilke 10 av disse som er løpere?

Dersom du studerer hvert enkeltindivid nøye? Dersom du ser på skoene de har på seg? Hvilke klær de bruker? Hvordan de ser ut på håret, om de har skjegg eller ikke? Dersom du analyserer form, alder, utseende og holdning… Vil du klare å se hvem som er løpere og ikke?

Du hadde kanskje truffet med noen. Spesielt om du så en pulsklokke gjemt under jakkeermet kombinert med komfortable joggesko, men jeg garanterer at du ikke hadde klart 10 av 10. For løpere ser ser svært forskjellige ut. Og ikke bare det, men de ér forskjellige!

De har forskjellige form, forskjellig vekt, forskjellig utdannelse og ulik lønn. De har forskjellig klesstil, forskjellige musikksmak, forskjellig familieliv – alt er ulikt. Det finnes ingen fellesnevner for alle. Det er like mange historier som de er mennesker som løper. Det betyr også at løping kan være for (nesten) alle. Dette gjelder selv om du opplever at du ikke ser ut som en løper. Om så er ligger problemet hos deg, for det handler ikke om å se ut som en løper, men å kjenne seg som en løper! Være en løper!

En løper får ikke tittelen sin basert på distanse eller fart, men grunnet valg av aktivitet. Løper du, ja – så er du en løper. Uansett fart!

Slutt å tro at det kun er normalvektige eller tynne som løper.
Slutt å tro at det kun er de med fancy utstyr og riktige sko som løper.
Slutt å tro at det kun er de under 60 år som løper.
Slutt å tro at det kun er de som er i god form som løper.
Slutt!

Møt Kristian Waalen, en god venn, løper og triatlet. Han løper 10 kilometer, halvmaraton og helmaraton. Sistnevnte også etter å ha maraton svømt 3800 meter og syklet 180 kilometer.

Vil du være en løper? Løp!

– Lars

Foto: Øystein Otterdal

2 kommentarer

  1. Takk for kjempefin blogg 🙂 Du tør å ha egne meninger og det liker jeg.

    1. Lars Zachariassen

      Takk for kjekk og oppmuntrende kommentar, Maria!
      I det minst tør, vil og akter jeg å formidle mine tanker om saker og ting jeg opplever som viktige for meg selv og menneskene rundt meg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *