To superdamer og en lilleputt til Tromsø

Reklame – Mizuno

For en tid tilbake hadde jeg en konkurranse i samarbeid med Mizuno, hvor to vinnere fikk reise, opphold og deltakelse under Midnight Sun Marathon i Tromsø. Vinnerne kunne selv velge distanse, mellom 10 kilometer, halvmaraton og maraton. Selv hadde jeg planer om halvmaraton og så frem til nytt bekjentskap og nye opplevelser. Nord-Norge har lenge vært et ønsket reisemål…

Vinnerne ble trukket; Therese Falck og Mette Synnerström. Jeg kontaktet dem og gratulerte! Så glemte jeg det hele, i et mylder av foredrag og andre aktiviteter. Etterhvert tok jeg derimot opp kontakten, for å legge tilrette for en helrå Tromsø-weekend. Det var først etter lange meldingsutvekslinger at jeg forhørte meg om ønsket distanse. Det hadde jo vært kult om alle tre skulle løpe halvmaraton med samme starttid.

Det viste seg at begge ønsket å løpe maratondistansen!
– Har dere løpt maraton tidligere?
Det hadde de… Og ikke rent få ganger!

Sykt kult tenkte, jeg! Men det var først dagen etter at de nevnte forventet sluttid, i forbindelse med påmeldingen, at jeg fikk sjokk!

Therese: 3.05!!
Mette: 3.50! Jeg er ikke så flink å trene intervaller, og er egentlig ganske lat

Jeg skjønte fort at mine planer om halvmaraton måtte skrotes. Nå har jeg et ørlite håp om å henge med Mette helt inn. Men det spørs med formen jeg innehar. Fytti katta for noen fantastiske og spreke damer jeg skal ha med meg på tur. Morsrollene har de allerede inntatt, med et tydelig ønske om kaffe på sengen. Jeg kan altså bare pakke bagen, så går resten av seg selv. For mer rutinerte løpere skal du lete lenge etter!

Therese liker altså å løpe. Langt! Hun er på Ultralandslaget og blitt kåret til årets ultraløper de siste to årene – WOW! Når hun ikke løper er hun lærer på Fagerborg ungdomsskole, leser, spiser eller koser med katter.

Mette liker også å løpe. Langt! Hun mener selv å være verdens mest useriøse løper, alltid uten plan. Mette tror hun aldri har blitt kåret til noen ting, men det er feil. For herved kåres hun til årets løgnhals! Ingen som løper maraton på 3 timer og 50 minutter er late, ei heller helt useriøse 🙂 Forøvrig er Mette svensk, liker kultur og jobben tilsier at jeg går tapende ut av enhver IQ-duell.

Så er det meg, da. Lilleputt, som gleder seg til å lære en hel bråte i Tromsø! Har fått unnagjort noen helt få økter på stranden i varmen…

Avreise er førstkommende fredag! Så får vi håpe at to døgn i hjemlandet er nok tid til akklimatisering før det som vil bli en sjokkdistanse for denne kroppen. Ryktene sier at vi kan få alt fra strålende midnattsol til snø og kuling. Samme hva værgudene bestemmer seg for, jeg gleder meg helt vilt!

Takk til Mizuno som satt meg i denne situasjonen til virkelig å bli satt på plass av Therese og Mette! Og Tromsø, show me your best!

– Lars Z

Natt til førstkommende søndag skal jeg sørge for at du får kyss på begge kinnene, Mette!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *