Tåfisproblem!

Dette kan kanskje klassifiseres som en bagatell. Men tåfis er ikke bare bare…

Sommer og sol. Varmt og godt. Dagen var kommet for utforsking og store sprell. Så jeg kledde meg opp i en åletrang shorts uten muligheter for verken behagelig bevegelsesmønster eller normalt blodomløp. Skrittlengden ble halvert, LilleLars fikk pusteproblemer og ny sitteteknikk måtte etableres for å få 90 grader i hofta – men komplimenter har jeg fått. Og når sant skal sies kan jeg leve med ubehagelighet i kortere perioder, men tåfisen skulle jeg gjerne vært foruten.

For med sexy shorts følger det større problemer enn kroppslig misnøye. Noen mente at tiden kanskje var inne for å bytte joggesko med noe mer normalt og sommerlig. Vi ser alle verden gjennom ulike briller, for meg er nemlig joggesko definisjonen på både normalt og sommerlig. Men la gå, jeg skulle gi dette makkverket jeg kjøpte i 07 en ny sjanse. Hvite Converse, en sko uten demping og pustehull. Det viste seg at sokkevalg også er av betydning, men det ble meg ikke bekjent før det var for sent. Tydeligvis er svarte sokker i hvite sko helt feil, enda verre blir det om de synlig stikker opp av skoen.

Jeg stopper på et tidspunkt for å sjekke eget speilbilde i et butikkvindu, og når sant skal sies så dagens outfit brukbar ut. En kjekk ung mann, altså. Etter tre timer uten høyt aktivitetsnivå begynte jeg likevel å skjønne hvor dette bar. Klamt og svett betyr for undertegnede bare én ting!

Nylig leste jeg at de beste fotballspillerne får nye sko til hver kamp. Først tenkte jeg at dette var bruk-og-kast-mentalitet av verste sort, men så gikk det opp for meg. Messi og Ronaldo sliter også med tåfis! Det kjennes godt å ikke kjenne seg alene med tabubelagt temaer. Sitter du der ute og sliter med det samme har jeg opprettet en Facebookgruppe: For oss med tåfis – likemannsarbeid viser god effekt, så her er det bare å melde seg inn.

Med alarmerende tanker og stinkbomber i skoene satt jeg meg ned i møtelokalet. Vi var 3 personer og 10 illeluktende tær. Humor som forsvarsmekanisme ble valgt som tiltak, og du verden som vi lo! Den ene historien ble erstattet av den andre og problemløsning, hygiene og skosnakk erstattet alle andre punkt på agendaen. Viser seg at damer også kan stinke!

Nå skal luftes tærne på terrassen i påvente av spillkveld…

Hvite Converse, størrelse 41 selges til høystbydende. Og for den som undrer seg over liten skostørrelse: Du vet hva de sier om menn med små føtter?

Små sko!

– Lars Z

1 kommentar

  1. Jens Are Bastiansen

    Svaret er enkelt, du må bruke ullsokker. Da stinker det ikke. Og det er IKKE varmere enn noe annet. Det samme gjelder trening. Ullskjorter kan brukes gang på gang uten at det stinker. Og de er heller ikke varmere enn annet. Mye mer mijøvennlig også. 1. må ikke vaskes hver gang de er brukt, bare luftes. 2. de etterlater seg bare nedbrytbare materialer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *