Morgendagens helter og møkkafolk

Inneholder reklame – Tufte Wear

I dag er jeg stolt.
Superstolt, faktisk!

Etter tre uker på Bali har mine to eldste etterkommere vært helt hekta på søppelplukking. På vei hjem fra barnehagen, som samtaletema rundt middagsbordet og på alle turer nært og fjernt. Små barnehjerter er like enkle som de er kompliserte; de skjønner rett og slett ikke hvorfor folk kaster søppel andre steder enn i søppeldunken.

Da de forleden dag spurte om det ikke hadde vært bedre om vi var flere som plukket søppel, var vi skjønt enige om det. De foreslo at vi kunne ha en søppelplukkedag som i barnehagen og invitere med andre mennesker som også likte å plukke søppel. Initiativet måtte følges opp, med gutta i førersetet. Mandag laget vi en arrangement på Facebook etter dialog med kommune og den interkommunale renovasjonsspesialisten.

I dag har 30 store og små vært i aksjon. Med hansker, sekker og stor eventyrlyst; vi har nemlig vært på søppeljakt! Tufte Wear fikk nyss i tiltaket og ville være med på moroa, det kan du også. Tar du bilder mens du plukker søppel og legger ut et bilde på Instagram med #TuftePlogging og tagger @tuftewear kan du vinne et gavekort pålydende 1000 kroner. Oddsen er god! Men kanskje enda viktigere, det skaper engasjement og kan føre til at flere tar med seg en pose på gå eller løpeturen 🙂

Vi er premien til jordkloden, pappa! Men kanskje alle barna kan få en liten premie også?

Valget falt på såpebobler! Og ikke jammen er det ikke bare nyttig, viktig og en fin aktivitet med søppelplukking – det er også sosialt 🙂 Pappahjertet er ekstra stort i dag, for dette er ene og alene gutta sin fortjeneste! Vi voksne kan gjøre mye med søppel- og klimautfordringene vi har i dag, spesielt om vi påvirker de små til aktiv handling og forståelse.

Men til tross for at jeg er både glad og stolt, er jeg også irritert og skuffa! Det er langt fra rettferdig å generalisere eller ta alle under én kam, men til deg som røyker, snuser eller ha hund: Ta dritten din med hjem! Hovedingrediensen i søppelposene vi samlet er nemlig sneiper, brukt snus og hundeposer.

Hvem er det egentlig som plukker opp hundebæsj, legge det i en pose og for så å kaste posen i naturen? Skjerpings!

– N, H og Lars Z

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *