Ingen ny bedrift!

Jeg skulle starte en ny bedrift, jeg!
Ansette en daglig leder, lære nye ting og tjene masse penger.
Ideen var god, det virket nesten for enkelt.
Mer enn 200 søknader.
Mange på intervju.
Tre oppgaver.
Tre runder.

Jeg fant den perfekte kandidaten. Lønnsforhandlinger. Brikkene falt på plass. Jeg begynte å drømme om millionene som skulle strømme inn på bankkontoen. Alt jeg kunne bruke pengene på.

Så skrinla jeg hele prosjektet. Feiga ut, om du vil!

Alt forandret seg på onsdag.
Forlagsfest med Jæren Forlag. Hundre inviterte. Fra før av kjente jeg bare én. Det ble en kveld jeg aldri skal glemme. Ikke fordi jeg er gira på å skrive boken jeg er blitt oppfordret til å skrive, men for hvilken betydning det fikk for meg personlig. Jeg antar jeg introduserte meg selv 40 ganger:

Lars Zachariassen. Fysioterapeut og kognitiv terapeut, men lever av å holde foredrag og skrive blogg. Fysisk og psykisk folkehelse. Om det viktige i livet, egentlig!

På vei hjem begynte jeg å drømme igjen. Om overskudd, kroner og ører. Da stilte jeg meg selv spørsmålet: Neste år på forlagsfest, hvordan vil du introdusere deg da? Jeg kom vel aldri frem til et klokkeklart svar, men det ble med ett veldig tydelig: Ved å starte en ny bedrift hadde jeg mistet fokus på det som betyr mest for meg. Penger hadde vært hovedmotivasjonen og mine egne verdier hadde gått til grunne som resultat av mer jobb og mindre familietid. Jeg hadde ikke skrevet like mye, holdt like mange foredrag og kjempet for fysisk og psykisk helse.

Noen tenker nok at jeg mangler baller. Det får så være. Min egen opplevelse er at det har krevd mer baller enn noen gang tidligere å hoppe av en god idé og en drøm. Jeg hadde hatt råd til en hytte, men ikke tid til å være med familien på hytta! Timingen stemte rett og slett ikke. Kanskje en gang i fremtiden…

Jeg tror fortsatt på at det er utenfor komfortsonen mest skjer, men ikke for enhver pris!

Ingen ny bedrift, altså. Men jeg ansetter likevel. I LarsZachariassen AS. Kapasiteten må økes for å være i nærheten av nivået jeg ønsker å være på, og for å kunne ha fokus på det jeg virkelig brenner for. Den nyansatte har alle kvalifikasjoner og mer til! Hun sendte verken CV eller søknad, men har lagt inn jevnlige aksjer de siste 12 årene.

Nå er vi ikke bare gift, men også kollegaer!
Gratulerer med ny jobb, Caroline!
Det burde skjedd for lenge siden 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *