Oppklaring etter avisartiklene

Med mål om å nå ut til flere med budskapet mitt, er det selvsagt stas når et blogginnlegg havner i regionale og nasjonale aviser. Ikke minst når det skaper engasjement, diskusjon, selvransakelse og endring. Det er rørende med all tilbakemelding uansett form og i hvilken kanal det kommer. Vit at jeg leser alt og forsøker etter beste evne å svare! At det kommer surt oppgulp og negative kommentarer fra noen kan jeg leve med, selv om det provoserer.

Jeg opplever det ikke nødvendig å forsvare meg selv eller handlingen min på flyet hvor jeg ga beskjed til de to unge mennene. Blogginnlegget som nå er lest av flere titals tusen står jeg fullt og helt inne for. At det kan oppleves annerledes for de som leser mine ord for første gang, kontra faste leser har jeg forståelse for. Det er heller ikke vanskelig å forstå, dog urimelig, at noen der ute tenker det er en oppdiktet situasjon med eneste mål for å øye å fremheve meg selv, havne i pressen og tjene penger på det. Til de som mener blogginnlegget øker terskelen for å gå på treningssenter og således gjør mer skade enn nytte – jeg skjønner tankegangen, men er ikke enig!

Jeg har møtt mange som enten er redde for å melde seg inn i et treningsstudio eller lar være, nettopp på grunn av stygge blikk og baksnakking. Tidligere har jeg alltid formidlet at den største utfordringen ligger hos dem selv. I det minste er egne tanker og egen selvfølelse det eneste en har påvirkningskraft over. For ingen kan bestemme hva andre skal si eller gjøre, men alle kan påvirke hvordan vi forholder oss til det som blir sagt til oss. At jeg i blogginnlegget endret fokus ble naturlig etter den nedlatende samtalen jeg overhørte, det betyr ikke at tidligere budskap ikke lenger er viktig.

Dette er med andre ord en kamp som må kjempes på flere arenaer! Som samfunn og enkeltindivid må vi tørre å gi beskjed og gå i oss selv; det skjer noe om vi går fra bak- og nedsnakking til framsnakking. At noen omtaler førstnevnte som humor er bare trist. Det går et tydelig skille på hva som er greit og ikke. Videre må enkeltindividene som opplever dette se på mulighetene for å selv jobbe med egne tanker/tankefeil, fokus og selvfølelse. De aller fleste, enten det er på treningsstudio eller i butikken, har nok med seg selv og er lite observante overfor alt og alle. Et blikk er oftes bare et blikk, uten stygge tanker om deg som person. Tankelesing er skummelt, nettopp fordi ingen av oss egentlig kan vite hva andre tenker om oss.

Ikke minst mener jeg at treningsstudioene/senterkjedene har et ansvar her! «Trivselsregler» er én ting, etterlevelse, holdningskampanjer og aktive tiltak er noe annen. I tillegg til bedre miljø er det ikke utenkelig at det også ville gitt bedre treningskultur, flere kunder, mer salg i butikken og drøssevis med koselige kaffeprat 🙂

Personlig vil jeg ikke ha alle inn på et treningssenter, da det finnes mange like gode alternativer til fysisk aktivitet. Enten det er ute, hjemme eller i en kommunal gymsal. Men jeg vil at alle skal oppleve seg velkomne, trygge og verdige nok til å begynne å trene på studio dersom de selv ønsker det.

Bloggen min handler ikke om meg, men om budskapet jeg formidler. At jeg tidvis deler ting av personlig karakter er for å bygge opp under budskapet, ikke med ønsker om å gå på rød løper eller delta i Ex on the Beach. En blogg bestående kun av fagartikler tror ikke jeg vil skape nok engasjement til at budskapet får konsekvenser i en slik størrelsesorden jeg ønsker. Husk også at det er store forskjeller på personlig og privat 😉

Og om jeg hele situasjonen på flyet var oppdiktet for å få oppmerksomhet ville jeg ha skrevet romaner, ikke blogg!

Med det takker jeg for en fin helg!

– Lars Z

I helgen har det nye kontoret blitt innredet. Nå mangler bare sofa, sofabord og bilder til veggene før det hele er i boks 🙂
Jo, disse to gjør noe galt! Og mitt blogginnlegg velger jeg å tro at hjelper 🙂

3 kommentarer

  1. Du e gull verdt Lars! Jeg er selv en av de som har gruet meg til alle gymtimer og som har vegret meg for treningssenteret hele mitt voksne liv på grunn av dårlig tima kommentarer fra andre. Ved en tilfeldighet havnet jeg likevel på et lite senter med få kunder, og treningsgleden blomstret nesten umiddelbart! Skulle så gjerne ønske at jeg oppdaget det tidligere, og heier på deg som jobber med holdningsendringer!!

  2. Anne Marie Dølen

    Stå på lars dette er mobbing når noen holder på sånn og det er IKKE OK.kjempe flott at du sa fra😀

  3. Siv T Beggerud

    De svarene du har skjermdump av her,viser vel mer at de er enige med de du kommenterte på flyet ,overfladiske,missunnelige med liten empati for de som faktisk virkelig sliter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *