Avkledd og i smerter

Har aldri tenkt jeg er Supermann, selv om jeg ofte leker superhelt.
Har aldri tenkt jeg skal bli gammel, selv om blir stadig eldre.
Har aldri tenkt jeg skulle få vondt i ryggen, selv om jeg har en rygg.

Men det har jeg altså. Fått vondt i ryggen. Sånn skikkelig! Jeg er for øyeblikket skrøpeligere enn Mormor, som har passert 90 og byttet ut begge hoftene. Alt er vondt. Sitte, stå, ligge. Ikke får jeg sove og ikke vil jeg våkne. Også føler jeg meg så dum! Smertene har kommet snikende den siste måneden og jeg har ikke gjort noen tiltak for å holde det på avstand. Ikke én eneste øvelse er gjort, selv om jeg kan de fleste i boka.

Det fremstår vel tydelig at jeg ikke er en verdensmester i å spør om hjelp. Ikke er jeg spesielt god på å oppsøke legen heller, egentlig. Og når vi først er inne på dette sporet. At jeg kan gi råd til andre betyr ikke at jeg alltid evner å anvende rådene selv. Men når jeg i går måtte ha hjelp for å reise meg opp av sofaen, vaske føttene i dusjen og legge meg tilrette i senga, innså jeg at tiden var inne.

Atle tok telefonen hos Naprapatlandslanget i dag morges, jeg fikk komme inn klokka 12.00. La alle kortene på bordet. Om jeg selv skal tippe hva som står i min nyopprettede journal: Trolig årsak – totalbelastning/tilfeldigheter, helt normalt. Mer enn halvparten av oss får tross alt vondt i ryggen i løpet av et liv. Det går over. Jeg hadde bare ikke tenkt det skulle bli meg i en alder av 30!

Grundig anamnese, litt tester og behandling – fremtidsoptimismen er plutselig stor igjen. Og jammen resulterte det i mye hud på bloggen. Jeg som alltid har tenkt at jeg ikke skal spille på sex…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *