Prioriter deg selv!

Dersom du er ombord på et fly og trykket faller i kabinen er det en grunn til at du skal ta på egen oksygenmaske først, for så å hjelpe barn eller andre rundt deg. Prioriterer deg selv! Først da blir du god for andre.

I det siste har Caroline vært spesielt flink. Til å møte venninner, drikke vin og kose seg. Samtaler om annet enn mann og barn. Det er jeg glad for! Caroline er nemlig mer enn mamma og ektefelle. I det daglige er hun vårt alt i alle situasjoner, limet som får familien til å fungere. Med tre tette barn, bleier, amming og våkennetter er det lett å miste seg selv. Det gjelder forøvrig også meg. Eller mannen, om vi ser stort på det.

Jeg opplever et samfunn som på mange måter polariseres. Der vi skal være ekstreme i alt vi gjør. Foreldre blir ekstremt foreldrete og de uten avkom ekstremt u-foreldrete. Det har seg altså slik, at har du fått en liten prins eller prinsesse så er det altoppslukende. Lukten, mimikken, bevegelsene – alt. Du har blitt mammaen eller pappaen til et lite barn. Ansvaret, den nye rollen – dere har blitt en familie. Det blir ikke større. Andre ting blir lite viktig, dere lever i den nye tilværelsen som en boble helt uavhengig av resten av verden. Vær der, bli der, nyt det.

Men så må du se til å komme deg ut av bobla! Se til at du har flere hatter i skapet enn den det står mamma/pappa på. Se til at du får næring til å være den kjæresten og den mammaen du ønsker å være. For alle trenger næring, variert næring. Dersom du over en lang periode kun suger opp energi fra nærmeste familie blir du ikke den vakre blomsten du ønsker å være. Blir du ikke den vakre blomsten som har det best med seg selv. Eller for noen enda viktigere; du blir ikke den vakre blomsten som gir næring til familien din. Og det er jo det du ønsker; å gi til til dem som står deg nærmest.

Jeg, som ektemann og pappa trenger at min Caroline er mer enn kone og mamma. Jeg trenger å se engasjementet hennes ut over den private sfæren. Jeg trenger å se at hun trives med seg selv. At hun gjøre Caroline-ting. Trener, kler seg opp, finner på sprell med venner og er litt vill. For det var villskapen som først fanget meg. Ikke hvordan hun ter seg i hjemmet eller oppfører seg med barna.

På med oksygenmaska, folkens!
Trekk godt inn.
Og prioriter deg selv.

Rolig og deilig helg i vente. Hele gjengen på tur i vakker natur 🙂
God fredagskveld!

– Lars Z

Ja, det er du!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *