10 tips til deg som omgås hormonelle, gravide kvinner

Jeg har bachelor i hormonsystemet, master i aktiv befruktningslære og en professorgrad i samliv med gravide. Spørsmålet er bare om min kunnskap skal formidles eller ikke, til fordel eller ulempe for partnerdrapsraten.
I løpet av de 4 siste årene har hun vært gravid 3×9 måneder. Det tilsvarer godt over 2 år med hormonubalanse! I disse periodene er det lett å trå feil, miste alle kommunikasjonsegenskaper og puste for høyt om natta. Men fortvil ikke; ved å følge mine 10 tips vil det gå som en drøm å omgås din(e) hormonelle kvinne!


1. Ikke kommenter økt prompeproduksjon og lange dobesøk
Med mindre hun er stolt av det! For ja, det blir nye lukter og nye mengder. Hemorider og forstoppelse blir like hverdagslig som melk og brød. Nå er det din tur til å angre på at du brøt reglene om promping i senga.

2. Ikke fortell henne hvor fin hun er
For hun vet nemlig at du ikke mener det. Du vet det nødvendigvis ikke selv, men du sier det bare for å være snill – hun ser ut som et takras ingen kan elske. Og for guds skyld, ikke prøv å argumenter deg ut av denne situasjonen om at hun stråler, har fått fine former osv. Alt hun hører er at hun har blitt feit og fått kviser.
3. Se, men ikke røre
Naturen er ute etter å teste deg! Hun får nemlig en sinnsyk glød, ekstra fine/store pupper og en bakende i verdensklasse, mens du må leve i sølibat. For hun har lest på et forum at sex i første trimester kan føre til spontanabort, like greit å ikke ta noen sjanser de siste 6 månedene heller. Før helt på slutten selvsagt! Da er hun så lei av å gå gravid at absolutt alle tiltak iverksettes for å fremskynde fødsel.  

4. Mat henne konstant

En gravid og sulten kvinne er livsfarlig! Mat og snacks er den beste måten å avvæpne henne på. Vil hun ha noe, må hun få noe. NÅ! Vær oppmerksom på at ingenting annet enn nøyaktig det hun ønsker er godt nok. Smaksforskjellene mellom Nidar og Freia sjokolade er eksempelvis enorm. Vær beredt, går til innkjøp av en snackssekk så fort graviditetstesten viser positiv.


5. Si aldri: «Nå overreagerer du litt, vennen min…»
Med mindre du vil deg selv veldig, veldig vondt. Ordet «hormonell» bør også fjernes fra vokabularet i denne graviditetsperioden. 
6. Oppfør deg eksemplarisk, men ikke for fint
Hjelp henne med tunge løft, la hun få sitte mens du står, åpne bildøra – vær en skikkelig gentleman! I det minste helt til hun skriker: » Graviditet er ikke en sykdom, jeg er en voksen dame og kan passe på meg selv»!
7. Du må ikke klage – på noen ting
Uansett hva du klager på vil hun alltid alltid ha det verre! Hun sitter med et trumfkort som kan spilles når hun vil og så ofte hun vil. Finn noen andre som kan synes synd på deg for en periode, eller øk selvmedlidenheten enda noen hakk.
8. Kjøp inn Kleenex og forbered deg på mange tårer
Det gråtes nemlig av alt! Først og fremst Grey’s Anatomy og triste filmer som er delt på Facebook om barn og dyr, men det gråtes om mye annet. Som at noen har kjøpt feil type dopapir, at ungen har blitt kledd på med to forskjellige sokker eller dårlig værmelding. Av og til gråtes det helt uten grunn, tårene bare kommer. Gledestårer like ofte som triste krokodilletårer.
9. Alt som er forbudt får økte konsekvenser – bruk hodet
Her om dagen ble jeg oppdaget da jeg lånte tannkosten hennes, det kunne fort ha blitt slutten på min eksistens! Det var også svært nære den gangen jeg glemte å lukke igjen dolokket, kastet plastikk i matavfallet og la skittentøyet på siden av og ikke oppi skittentøyskurven.
10. Senga, dyna og puta di tilhører henne
Regelen om at alt skal deles 50-50 gjelder ikke lenger. Det gjelder forøvrig også mat og snacks. Sørg for at alle midler blir tatt i bruk for å sikre henne en god natts søvn. En gravid og hormonell kvinne bør ikke bli til en hormell, gravid og trøtt kvinne! Ta med deg den tynne gjestemadrassen inn i stua, brett en genser til en pute og bruk det tynne ullpleddet som klør til dyne. 


I tillegg må du være klar over at din egen BMI vil stige parallelt med hennes livmorsmål og at hus- og klesvask gir ekstra bonuspoeng under graviditeten. Men viktigst: Du slipper å være gravid i 9 måneder, og premien for ubalansen er større enn noe annet!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *