Sex, babes og sykler

Jeg tenker på sykler. Jeg liker sykler! Fine damer gjør meg heller ingenting. Og kombinasjonen; fine damer på snasne sykler – ja takk!

Det florerer av disse på Instagram, Facebook og internett. Få ting provoserer meg mer. Ikke fordi verden er urettferdig og sykkeldama ikke har penger til klær, men fordi hun ikke sykler! Hun kan umulig være ferdig med en god sykkeløkt, og meg bekjent har hun heller ingen planer wattproduksjon. Kanskje kan hun ikke sykle i det heletatt?

Altså handler dette trolig om markedsføring og salg. Jeg hadde kjøpt sykkelen på sekundet om annonsen var ment for å provosere eller harselere. Da hadde de tatt opp et viktig poeng jeg kunne bygget opp under med min kjøpekraft. Men slik er det altså nødvendigvis ikke alltid. Jeg er ikke medlem i Kvinnegruppa Ottar, men opplever at produsenten tenker på meg og andre i kjøpegruppen som hjerneløse onanister. Som at vi er vandrende testosteronbomber med full ereksjon uten selvkontroll i kjøpeøyeblikket.

Jeg bryr meg om sykkelen. Gir, bremser, vekt – spesifikasjonene. Ikke puppene til dama! Joda, pupper er gøy. Velig gøy faktisk, men nå er det sykkel som skulle stå i fokus.

Dersom reklamekampanjene skal prydes med mennesker i tillegg til syklene bør det være syklister, uansett kjønn. Vi snakker gjørme, svette og sammenbitte tenner. For all del, damer må kunne trene i selvvalgt treningstøy uten at dette blir sexifiseres. Jeg har aldri løpt eller syklet en økt innendørs uten å være i bar overkropp, men sjeldent blitt tilbudt verken ligg eller kontanter for sykkelen av den grunn.

Selg sykler, ikke damer!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *