Treningshverdagen som småbarnspappa

Jeg liker å være pappa. Er stolt over å være pappa! Opplever meg selv som heldig, for muligheten er ikke selvskreven. Det er tidvis knallhardt, mest knallkjekt. Derfor har jeg valgt, og er bevisst på, hvilken pappa jeg skal være: Han som er tilstede!
Likevel er jeg mer enn bare pappa; Lars skal også ha næring i annen form enn karbohydrater, fett og proteiner. Én av de viktigste næringskildene mine er trening. Så hva gjør jeg for å ikke bli avmagret med tre små i huset?

Når jeg ikke skal trene mens barna er våkne, betyr det enten tidlig morgen eller sen kveld. Tidlig morgen fungerte fint lenge, men så begynte kidsa å stå opp lenge før hanen – da står kveldene igjen. Forventninger har blitt avklart innad i eget sinn og utad med kona. Jeg blir aldri best og kommer aldri til å trene mest, men jeg skal gjøre mitt ytterste innenfor de rammene vi har satt!

Treningsprogram settes opp hver søndags kveld etter familie- og fellesaktiviteter er ført opp på ukesplanen. Så gjenstår det bare å se hvilke uventede vendinger livet tar. Det er i det minste helt sikker at dagsformen vil variere i henhold til totalbelastningen dagene i forveien. Tre timers nattesøvn trenger nødvendigvis ikke cashes inn i den oppførte hardøkta som står på planen. Bli kjent med kroppens signaler og lær deg hvordan treningsplanen best kan endres. Ingen blir i knallform av sykdomsperioder og lite kontinuitet, det er helt sikker. Jeg lærer stadig selv!
Planen for denne uka
Av alt treningsutstyr jeg har er babycallen viktigst! 
Mye av treninga blir gjort innendørs; Det sparer tid, barnevaktpenger og sørger for at uteøkter blir en euforisk greie. Når fruen ikke har svangerskapsplager eller er høygravid blir transportetapper til/fra jobb godt utnyttet.  Slik kan en typisk hard treningsuke se ut når transporttrening ikke er mulig:
Mandag: 1,5t sykkelintervaller, 30 minutter løpsovergang.
Tirsdag: 2t rolig langkjøring, løp.
Onsdag: 1,5 time svømming.
Torsdag: 1t svømming, 1t løpsintervaller
Fredag: Date
Lørdag: 1t vognløp ved soving, 1-1,5t sykkelintervaller
Søndag: 2,5t rolig langkjøring, sykkel
Totalt: ca. 12 timer

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *