Fødebagen – pakket på 30 sekunder

For 6 uker siden ble jeg fortalt at det var lurt å pakke en liten bag til fødselen skulle finne sted. Kvinner pakker ofte en egen fødebag med alt de trenger å ha med seg i forbindelse med fødsel. Hæ? Skal jeg ha med fødebag? Kan jeg ikke bare legg en ekstra boxer og et par med sokker i din bag? Og tannkost kan vi vel dele? Ikke lurt å si det med tannkosten, selv om det bare var ment som en spøk. Hvorfor må jeg ha med egen fødebag, egentlig?Caroline, som jeg er gift med, hadde nemlig tenkt tilbake på sist fødsel og dagene vi lå på sykehus. Det var en spesielt fin tid; rolig, øm og salig. Vi knyttet bånd, la fremtidsplaner og mimret. Luktet på, koste med og lot han få sove på brystet gjennom natta. Magisk – tre døgn til ende. Men altså, tre døgn er lang tid uten muligheter for å få ut overskuddsenergi på annet enn dårlige vitser. Denne gang hadde hun funnet ut at det var best for alle om jeg fikk løpt fra meg litt mens de hadde ammerunde. Ergo skulle fødebagen min fylles med nødvendig utstyr for å nøytralisere uønsket atferd – lurt!

Deilig! Kjøre en kjapp 4×4 på dag 2 og noe tilsvarende dag 3. Det gjør underverk for begge parter. Men det var denne sykehusbagen da, glemte hvis helt å pakke den. Og jada, jeg ble sterkt oppfordret til pakkevirksomhet opptil flere ganger. Det ble liksom bare ikke slik, var jo så lenge til enda. Men jammen gikk vannet før bagen var pakket.


Da hadde jeg plutselig ikke så god tid lenger, likevel. Faktisk ganske dårlig tid om jeg skal si det selv. Og med en hjerne som ikke fungerte i pakkeøyeblikket ble alt innholdet i fødebagen seende slik ut: 
  • Sko
  • Hansker
  • Kettlebell
  • Strikk
  • Slynge 

Utrolig godt fornøyd med egne pakkeegenskaper og en varighet på maks 30 sekunder. Etter Caroline var plassert trygt i forsetet, men før jeg rygget inn i bilen til naboen, løp jeg faktisk inn igjen og hentet 4 proteinbarer og 2 gels i tilfelle hun trengte påfyll av energi under en eventuell lang fødsel. Slik ble det som sagt ikke J

Gutt, verdens fineste gutt!
Når alt var over og ting hadde normalisert seg, skulle det bli deilig med en dusj og skikkelig tannpuss. Da ble det plutselig veldig tydelig hvorfor fødebager skal pakkes uker i forveien. Her manglet det meste nødvendige; tannkost, deo og andre toalettsaker. Vanlige klær og mobillader fantes heller ikke. Men jeg hadde en kettlebell i bilen, da! Skulle jeg spurt om å låne tannkosten hennes, tro? 


Nå har det vist seg i etterkant at mor liker de dårlige vitsene mine bedre enn antatt, og at trening blir uvesentlig når ditt eget barn kommer til verden. Føde- eller treningsbagen, om du vil, ligger fortsatt i bilen. Jeg bruker dagene slik.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *