Tilbakemeldinger

Jeg var helt på felgen i går kveld. Det har vært lange dager med klargjøring av hus i tillegg til alt det andre morsomme som foregår. Etter en heftig makspulsøkt med rydding, vasking og en siste lille finpuss – samt sjonglering av tre gutteballer, var det klart for visning kl. 17.30. Høyt spenningsnivå, kroppen i høygir. Når barna etterhvert var i seng gikk lufta helt ut av oss.
Vi lå i fosterstilling på sofaen da Caroline fikk tilslag på en brukt brystpumpe. Jeg fikk lov å hente den, heldige meg. 200 kroner kostet pumpa. Innom Rema 1000 for å ta ut penger. Hadde planer om å kjøpe en tyggispakke, endte opp med en Pepsi Max. Skjulte den da jeg gikk i kassen og forsøkte å gjøre meg usynlig. Superteit, men føler noen ganger folk gransker meg litt ekstra og at TriatLars bør ta sunne matvarevalg.
– Hei Lars! Det var jammen meg lenge siden.
(Dritt!! Oppdaget.) Hei! Ja, det var lenge siden. Går det bra?
– Ja, veldig bra!
I dette øyeblikk var jeg sikker på at det ble en helt normal og klein «det-var-lenge-siden-prat». Den du har med folk du gikk sammen med på ungdomskolen. Den du har med alle du er i tvil om du skal stoppe opp og prate med, eller bare si hei og gå forbi. Du vet hva du har lyst til, men så er du jo hyggeligere enn som så. Utgangspunktet var ikke spesielt godt, for sliten og trøtt var jeg. Men så…

– Lars, jeg oppdaget bloggen din her en dag. Det er jo skikkelig bra, meningsfulle greier!
– Eh… Kremt. Takk! 
– Jeg mener det, Lars. Utrolig kjekt å lese!

Så var jeg plutselig ikke trøtt mer. Ikke det minste sliten. Jeg var bare stolt og glad! Det er tilbakemeldingens kraft. En superkraft alle mennesker har til å fritt bruke som de vil, men som mange skjuler så alt for godt. I løpet av en dag tenker vi mange fine og konstruktive tanker, men velger å beholde de fleste for oss selv.

Vi tenker at det var en fin genser Trude hadde på seg i dag – sier ikke en dritt. Vi blir glade og i godt humør av morgenpraten med en kollega – nevner det ikke med et ord. Setter pris på meldingen fra en god venn – det får han eller hun aldri vite. Det kjennes godt å få servert middag og få hjelp med barna – alt vi sier er takk. Og ikke minst; Vi treffer bekjente som sier vi ser godt ut – tror ikke på dem.

Ofte tenker jeg at mange tror de må vente til en spesiell anledning med å gi en skikkelig tilbakemelding. Du er kanskje stolt av sønnen din hver eneste dag, men nevner det ikke med et ord før konfirmasjonen. Neste mulighet til å si dette, er når han gifter seg.

Jeg er utrolig opptatt av å gi tilbakemeldinger, samt hvordan de blir gitt. For avsenderen koster det ikke en kilokalori, for mottakeren betyr det mestring, økt selvfølelse, humør og fremgang. Få av oss har full, realistisk selvinnsikt; så uten tilbakemeldinger blir vi heller ikke bedre. Ingen gjør endringer om en ikke vet at det er nødvendig. Tilbakemeldinger er hjelp til selvhjelp!

Rett før sengetid mottok jeg også denne fra en ukjent leser. To på én dag!!

Gi meg en tilbakemelding, slik jeg og de rundt deg kan bli bedre! En ærlig en, alt annet virker mot sin hensikt 🙂

Så er jo det også en ting; hvordan vi tar i mot tilbakemeldinger og hva vi gjør med dem.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *