Middagen, dagens høydepunkt!?

Middagen; dagens høydepunkt! Familien skal samles rundt bordet, rapporter skal avleveres og næring skal inntas. Husker hvordan vi planla at middagene og matsituasjonene skulle være da vi ventet vårs første barn. En romantiske drøm om ro, meningsfulle samtaler og oppmerksomt nærvær. Om barn som skulle lære å ikke kaste ting på gulvet, være høflige og gi rom for voksenprat. Rett og slett en samlende og oppløftende greie.

Men slik ble det altså ikke. For middagene minner mer om en eskalerende krigssone NATO har null kontroll over! Gafler flyr veggimellom, bestikkelsene hagler og menneskepyramider bygges med foreldre som grunnmur. Minst én bæsjebleie produseres, minstemann skal ammes og maten plasseres vekselvis mellom gulvet, bordet eller i ansiktet – aldri på tallerken eller i munnen. Glass veltes og bestikkbruk er oppskrytt. Pappa som glemte barnas håndvask i forkant forsikrer om at det gir bedre immunforsvar med litt bakterier – mamma rister oppgitt på hodet.

Og jammen hadde vi en drøm til rundt samme tema. Om at barna skulle få velfungerende smaksløker og en gane som tolererte all verdens variasjon. Derfor har vi prøvd å introdusere mye forskjellig mat; Grønnsaker, krydder, Italienske og Mexikanske varianter, Kinesiske vrier og Norske tradisjoner. Etter mye eksperimentering ser vi en tydelig sammenheng mellom tidsbruk og mottakelse. Lang klargjøringstid = dårlig anmeldelse, kort klargjøringstid = terningkast seks. Om vi bare kunne hatt pølser eller spagetti og kjøttdeig hver dag.

Når barna så er ferdige, kan de voksne nyte deilig, kald mat mellom lek og smukkejakt. Men vet du hva? Dette ér faktisk drømmen – jeg visste det bare ikke før nå. Et evig og kaotisk sammensurium av det meste.  Men alt er mitt: kona, barna og bordet vi sitter rundt.

Takk for maten!

Lars

Kjøpte disse når vi hørte at familier som lager middager sammen er 18% lykkeligere enn andre familier. Det er mulig vi ble lykkeligere, men kjøkkenet ble minst 18% mer rotete.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *