Søndag 26. mars

Aaaaah… Denne søndagen skulle bli helt spesiell. På grunn av klokkestilling og sommertid var mulighetene store for å våkne opp langt ut på morgenkvisten. Eller, i det minste få en visuell følelse av det.  Så sikker var jeg på en sen morgen at jeg unnet meg en ekstra sen kveld i forkant. Kjempesmart, Lars! Klokka 06.10 var det fest.

Egentlig greit, for jammen ligger vi bak skjema hva pakking angår. Ny strategi på den greia der; barna må inkluderes, om ikke kommer vi aldri i mål. Fant frem bananesker og avispapir for å skåne kopper og glass. Høye forventninger og stort pågangsmot. Viste seg fort å bli en form for konkurranse, hvor de voksne legger oppi eskene og de små plukker ut. To timer resulterte i 3 fulle bananesker, blod, svette og tårer.

I bakgrunnen kan du skimte Dokka. Den ble kjøpt inn for å gi næring til Gutta Boys sine myke verdier og opplæring før lillebror kom. Hodet ble dratt av og vogna kjørt ned trappa i løpet av de første 5 minuttene.

Klokka 10 begynte jeg å frykte dødsstraff! Ja, for slik er det – eller slik trodde jeg i det minste at det var som liten, at dødsstraff er sanksjonen ved manglende søndagstur. Barndommen bestod for det meste av turer i skog og mark, medlemskap i Turistforening og kløende ullklær.

Kom oss avgårde uten å glemme så mye, bare bleier og smokk denne gang. Og våtservietter og pølser. Og votter til han største.

Steike banan for et herlig vær. Vinhastighet på 6 meter i sekundet er som en flau fis å regne på Jæren, med sol og varme i tillegg lå alt tilrette for en nydelig dag ute. Og slik ble det! Bål, lånte pølser, kakao og appelsin. Hilse på dyra, lære å spikke og balanseløype. Leke Hakkebakkeskogen og lære bålteknikk, om ulike tresorter og dyrelyder. Ulla klør fortsatt, 25 år senere. Og jammen begynner jeg å ligne mer og mer på min far.

Blir like euforisk hver gang vi får til en fin søndagstur! Og det gjør vi stort sett, så lenge forventningene er lave, distansene korte og ungenes premisser råder. Kom oss omsider hjem og laget enkel kveldsmat, alle 5 i dusjen og så sovetid. Eller; prøv-å-legge-ungene-etter-vi-har-stilt-klokka-tid!

Takk for at du leser 🙂 Finfin søndagskveld! Vi spretter snart en Pepsi Max og pakker til utmattelsen tar oss.

Lars

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *