Du har flaks!

Hva er egentlig flaks?

Jeg bruker lite krefter på å irritere meg over ting jeg ikke rår over selv, men at folk bruker ordet flaks i tide og utide engasjerer meg. For jeg hører ofte folk omtale andre som heldige, og ikke rent sjelden blir det nevnt at jeg har flaks. I mitt hode, om vi ser stort på det og over tid, så har ikke noen mer flaks enn andre. Dog er jeg overbevist om at noen setter seg selv i situasjoner som gjør at de har større sannsynlighet for flaks.

Ellers, flaks og flaks. Dersom du jobber hardt, er snill og interessert i andre, bidrar inn i fellesskapet og tar i et tak – ja, så øker sjansene for at positive tilfeldigheter hender nettopp deg. Det er jeg helt overbevist om. Selve betydningen av ordet må vel være at det skjer noe overraskende eller tilfeldig av positiv valør, uten at mottakeren har anstrengt seg. Og om det skal bli helt riktig bør det vel strengt tatt også basere seg på statistikk og sannsynlighet, ikke bare personlig synsing.

I den religiøse verden havner vi innom både skjebne og forutbestemthet når flaks er tema. Jeg kjøper dette med karma, at vi høster som vi sår, men at det skal være forutbestemt hvordan jeg har det og hva som vil skje med meg – nei takk. Det er ting jeg vil, tror og kan styre selv. I det minste i stor grad. Jeg vil aldri kunne bestemme fullt ut hva som skjer med helsa eller om noen kjører over meg med bil, men jeg bestemmer over meg selv. Hva jeg gjør og hvordan jeg møter utfordringer eller tilsnakk.

Så til deg som mente at jeg hadde flaks da jeg fikk drømmejobben som fysioterapeut. Til deg som mener jeg er heldig og får ting servert på sølvfat. Det stemmer ikke! Jeg har jobbet knallhardt! Jobbet knallhardt og kontinuerlig over lang tid. Og vet du hva, jeg er faktisk ganske flink. Det er jeg stolt over.

Vær så snill: Kan vi ikke unne hverandre oppturer og resultater, fremfor å peke på flaks som årsak. Forstå at folk jobber og gjør seg fortjent til fremgang og personlige seire. Og ikke minst, tør å front det selv. Du har så mange resurser og unike egenskaper. Du er så flink!

Vis det – fortell om det!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *