Intervall- og utetrening

Det er deilig ute om dagen! Varmen, sola, luktene, lydene… Helt magisk!

Leke ute, spise ute, være ute. Og trene ute, selvsagt! Gå tur, se og nyte. Lukten av grill og solkrem. Sand mellom tærne! Fliser og blåmerker… Det er godt nå – og vi har mye godt i vente. Så gjelder det å nytte seg av været, sommeren og lyset mens vi har det.

Jeg er stor fan av å bruke naturen og omgivelsene. Det er gratis, enkelt og effektivt. Utetrening ekskluderer ingen, gjør godt og kjennes godt. Det er lett å involvere flere – trene sammen og være sosiale. Lag en Facebookgruppe eller samtaletråd, inviter venner og ta initiativ til en ukentlig tur, styrkeøkt eller intervalltrening. Kanskje med påfølgende middag eller kveldsmat. Barna kan også være med om det står på det.

Skulle du være tom for intervallideer er dette klassiske økter:

  • Rask gange 2 lyktestolper, rolig gange 1 lyktestolpe.
  • Finn deg en bakke eller noen trapper – bestem deg for antall runder og lengde på pausene.
  • 4 x 8 minutter, 2 minutters pause
  • 5 x 5 minutter, 2 minutters pause
  • 6 x 4 minutter, 1,5 minutt pause
  • 8 x 3 minutter, 1 minutt pause
  • 12 x 2 minutter, 30 sekunder pause
  • 20 x 45 sekunder, 15 sekunder pause
  • 1–2–3–4–5–4–3–2–1 minutter, 30 sekunder til 2 minutters pause

Gi et pip om du er usikker på hvordan dette fungerer, så forklarer jeg gjerne mer inngående. Men husk: Utetrening er langt mer enn løping og gåturer. Og det er ikke viktig hva du gjør, men om du gjør noe. Ta den du er sammen med i hendene og gjør knebøy som parøvelse, lag en morsom stafett med barna eller gjør et forsøk på å lære deg hode- eller håndstående.

Du har helt sikker gode ideer til aktiviteter selv. Del dem gjerne, vi er garantert flere som får brukt for dem 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *