Jeg er for motivert

Hjertelig tusen takk for stort engasjement og god hjelp i forbindelse med supportjakten til Norseman! For å si det slik; Det blir ikke vanskelig å få med meg support, det vanskelige blir å velge mellom de flere titalls flotte tilbudene jeg har fått. Trenger nok morgendagen på å komme meg ovenpå og få litt kontroll, samt diskutere det litt med Johan, support nr. 1. Skal prøve å rekke over alle med tilbakemeldinger, kommentarer og takk 🙂 Det er det minste jeg kan gjøre! Så til dagens innlegg…

Jeg har mange utfordringer i livet. Én av de største er at jeg blir i overkant motivert og gjør for mye på kort tid. Jeg er ekstremt utålmodig og vil at alt skal bli gjort i går. Får jeg en god tanke eller idé gir jeg den så mye næring at det meste av andre næringstrengende elementer i livet visner bort.

Og slik er jo livet, at du må la noe visne og noe blomstre. Ingen klarer å stelle en hage med millioner av vakre blomstre, da går du i dørken og hagen gror helt over. Det som virkelig får næring hos meg nå, er treningen! Jeg er så motivert at det sildrer ut motivasjon fra alle kroppsåpninger. Akkurat det er ganske utfordrende. For jeg føler jeg har så ekstremt dårlig tid! Sånn helt latterlig dårlig tid, altså! At jeg burde trene dag og natt, hardt og langt. Og det hadde jeg nok også gjort, om det ikke var for stramme tøyler og et overvåkende blikk fra en god trener og kompis.

Jeg mener å ha relativt god kontroll på trening, kropp og belastning, motivasjon og endringsarbeid. Til gjengjeld er det enklere å innhente og formidle kunnskap, enn å leve i tråd med den. Det er grunnen til at jeg har brent meg både én og to ganger. Rett og slett tatt i vel mye og glemt den der biten med restitusjon og søvn. Over tid fremgår det svært tydelig som en dårlig idé.

Men nå skal jeg altså forsøke å være tålmodig. De 46 dagene som gjenstår skal altså ikke bare bestå av trening, men også mat, hvile, sosialt samvær og søvn. Jeg skal ikke gå ut for hardt, men gradvis bygge tåleevne og form, selvfølelse og trygghet. God selvtillit er et viktig utgangspunkt for gode opplevelser og positive tanker på løpsdagen. Det igjen er helt avgjørende for prestasjonen.

Nå sitter jeg i bilen, våtdrakta er på og jeg er klar for å svømme 3800 meter med gode venner. Fredag blir dagens høydepunkt med 5 timer sykkel og 1 time løp. To treningsfrie dager i uken – det blir en tålmodighetsprøve, men trolig nøkkelen til suksess og smertefrie ben.

God tirsdagskveld!

– Lars

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *