Godt nok

Verdensdagen for psykisk helse: Vær raus, med deg selv og andre!

Livet ser så forbanna enkelt ut for enkelte på Instagram og Facebook! Det er jo slik at alle har ulike utgangspunkt og at det har lite for seg å sammenligne seg med andre, likevel gjør vi det. Hele tiden. Jeg også! Og selvsagt  sammenligner vi oss med de som er litt bedre enn oss selv, slik at vi kan gå rundt å kjenne oss sånn passe mislykka hele tiden.

For de aller fleste følger folk på sosiale medier som enten er a) venner eller b) kjendiser/personer med mange følgere. Flertallet i gruppe gir inntrykk av å ikke ha smuler under frokostbordet, at alle klær til enhver tid er vasket/brettet og at livet smiler. Hver eneste dag. Bredt! Fra øre til øre.

Men tro meg, disse menneskene lever også liv. Og livet er ikke bare enkle saker. Jeg garanterer at også Treningsfrue og Tone Damli, Mats Zuccarello og Petter Nordthug sammenligner seg med andre og selv bader i en marinade av «jegkunneværtlittbedre«.  Eller kanskje tenker Tone og Petter at de vil være hvermansen – at de vil være deg, mens du vil være dem.

Ikke rent sjelden tenker jeg at:
Vi burde spist mer fisk! Vi må være flinkere å forberede middager til dagen i forveien. Jeg må bli bedre å henge treningsklær til tørk, ta del i klesvasken og gå med søppelet før det renner over. Jeg skal bli flinkere å sykle til jobb. Vi skal bli bedre å forklare og kjefte mindre på barna. Være mer sosialt aktive med venner. Gå oftere på kino. Være mer romantisk. Bake brød og lage mer mat fra bunnen av.

Vi skal hele tiden ha mer, mer, mer. Finere, flotte, større, nyere. Alltid ønske oss noe, misunne andre og føle oss dårlige fordi andre er bedre. Jeg er ferdig med det! Prøver i det minste, og blir stadig bedre. Er rett og slett utrolig godt fornøyd med mitt perfekte, uperfekte liv.

Det bør du også være. Tenk bare på alt du har!

Mitt perfekte, uperfekte liv har i dag bestått av uperfekte ting jeg elsker. Kaos fra 05.30, to melkeglass som velter, bleieskift, barnehagelevering, for meg verdens mest meningsfylte jobb, kysse en Caroline med lungebetennelse, planlegge vennekveld på fredag, spise spagetti og kjøttdeig, støvsuge spagetti og kjøttdeig fra gulvet, tørke kjøttdeigsaus av finsofaen, leke ute, ta på plaster, lese bok på sengekanten, være sykepleier… Og snart skal jeg ha meg en kort treningsøkt!

Det er ganske magisk, selv om det er kaos. Alternativet måtte vært å ikke ha tre små melkesølende spagettigrisere og en kropp som kunne verken gått på jobb eller tatt seg en treningsøkt.

Et bilde vi ikke viste stolt frem på Facebook eller Instagram dagen etter bryllupet… Men allergi er også en del av livet, så hvorfor skal ikke det få plass i sosiale medier?

1 kommentar

  1. Som alltid så forfriskende herlig og ærlig det du skriver. Takk for at du deler hverdagsmagien😊 og brudebildet tror jeg må være et av de ærligste jeg har sett. Alle har vel slike men ingen tørr vise det frem.
    God bedring til Caroline😊

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *