Snart kan jeg bli lykkelig!

Lørdagskvelden, bevisstheten og gårsdagens engasjement rundt innlegget om FuelBox og kjærlighetslivet vårt har fått meg til å tenke ekstra de siste dagene… I går kom jeg over en tilfeldig tekst på Facebook av Jan-Terje Frøyland og tok meg en sykkeltur. Det var da det gikk opp for meg!

Jeg innså plutselig at jeg alt for ofte tenker fremover i tid, planlegger og drømmer. Det er både viktig og lovlig, men jeg tror mange tenker at det er det neste steget som skal gjøre livet fullkomment. At alt blir så fint bare vi gifter oss! Livet skal bli fantastisk når vi blir foreldre! Når barna er små venter vi på at de skal bli store nok til å kunne delta på aktiviteter, at alt blir bedre og enklere når de blir eldre. Det skal bli så deilig når vi har råd til å reise på skikkelige sommerferie! Når vi får hus med hage, barna begynner å sove gjennom natta eller det kommer en forfremmelse på jobb.

Sannheten er at det ikke finnes bedre tidspunkt å være lykkelig på enn akkurat nå! Dersom vi skal vente med å være lykkelige til alt er på stell, blir vi aldri lykkelige. For det ligger alltid en utfordringer å lurer, eller muligheter for utvikling. Raskere bil, større hus og høyere lønn.

Men vet du hva? Det er disse utfordringen i hverdagen som ER selve livet. Altså må ikke fokuset være på veien til lykken, men at lykken er veien. Ikke vent med å vær lykkelig til du har funnet trivselsvekta, blitt i bedre form, er ferdig på skolen eller forfremmelsen er i boks. Ikke vent til den riktige årstiden kommer, til du har snø under bena eller ligger på stranda i Syden.

Akkurat det sliter jeg litt med! For jeg har så utrolig mange planer for fremtiden. Så mye jeg vil gjøre, utrette og få til. Noen ganger bikker det over og jeg glemmer nuet. Og det er ganske teit, når nuet er så fint. Utfordrende, men fint! Så da er det bare å øve, trene på og ha fokus på at lykken er en reise – ikke et mål.

Og lykke; det handler vel først og fremst om relasjoner? Nære relasjoner og mennesker. Bry seg, involvere seg og gi. Og få.

Et lys mister ingenting ved å bli brukt til å tenne et annet!

Snakk om lys! Ikke rart tankene gikk i den retningen når omgivelsene var som dette.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *