Kjekt med kjappe måltider når man vil ut å nyte sola, som i dag når vi skal på stranda. Disse tar liten plass og er derfor enkel å ta med seg i sekken eller veska når man skal på jobb eller ut på tur. Jeg har også brukt de når jeg har feiret bursdager eller har hatt behov for litt enkel fingermat. Passer perfekt til det meste med andre ord.
Jeg har brukt speltlomper, men om du heller vil, kan du bruke både potetlomper eller tortillawraps. Det er opp til deg 🙂
Du trenger:
- 2 lomper
- 2 skiver kalkunpålegg eller kokt skinke
- 1/4 avocado
- Snøfrisk lett (eller annen type smøreost)
- Grov sennep
- Spekeskinke
- Salat
- Paprika
- Agurk
- Rød løk
Snøfrisk lett smøres utover lompen i et passe tykt lag, fordel spekeskinke og grønnsaker. Jeg bruker ca 1 ss salat som er finkuttet, noen skiver agurk og en skive rødløk til én lompe.
Kalkun/kyllingpålegg eller kokt skinke kuttes opp og fordeles utover lompen. Fordel biter av avocado, paprika, løk og salat i midten av lompen. Toppes med ca 1 ts grov sennep som fordeles i en stripe over grønnsakene.
Rull sammen lefsene og del i to for at de skal bli enklere å spise. Server restene av grønnsakene som en salat ved siden av.




