New York – Reisebrev I

/Inneholder reklame/

Jeg er sitter på flyplassen. Gate 2, JFK International Airport. Flyet er forsinket. Jeg er trøtt, men full av inntrykk. New York – du har vært fin!

Det går opp for meg at jeg skriver en dagbok. En dagbok jeg gleder meg til å se tilbake i om ti, tjue og førti år. For jeg får være med på mye, se mye og bli kjent med mange folk.

Det har vært varmt, mellom 25 og 30 grader, sol. Byen er storslått og mektig, likevel snill. Bygningsmassen oppleves nærmest overveldende med gigantiske skyskrapere tett i tett, snorrette gater streket opp med linjal og alt fra de største shoppingkjeder til de minste nisjeforretninger. Variasjonene og kontrastene er enorme, tempoet høyt og summende – som en maurtue. Dog er det hele mer avslappende å være en del av enn stressende.

Og folkene – wow, jeg liker folkene! Forskjellene er større enn jeg noen sinne har sett, og alt oppleves som akseptert. Annerledesheten mottas med åpne armer og folk omfavner egne, unike uttrykk. Det er utrolig fascinerende! Så fint å se trygge og livsglade annerledesheter…

Jeg har fått sett byen og menneskene som bor i den, men reisen har først og fremst handlet om jobb. Jepp, jeg har vært på jobb for Samsung. Og la meg bare si det slik; det finnes kjedeligere jobber der ute!

Hentet av finfin bil da jeg landet, kjørt til et fancy hotell, bli møtt av flotte folk, god mat og drikke. Så sov jeg slik jeg sove fikk før festen begynte! Selve lanseringen er som en rockekonsert å regne, med futuristiske lyd- og bildeeffekter, klokkeklare presentasjoner og enorm jubel fra journalister, influensere og fans fra verden over. Når nyheten som avdekkes innfrir til alles forventinger blir stemningen helt spesiell. Jeg så flere med både ståpels og tårer på kinnene.

Etter showet får tilskuerhorden fikle med den nye telefonen, filme, ta bilder av og intervjue Samsungeksperter. Det er nå Galaxy Note 8 blir levert til folket gjennom alle verdens nettaviser, livestreamer, podcaster og annet.

Victoria Secret! Jeg må rekke Victoria Secret! Det er nå eller aldri. Med halvannen times pause i programmet finner jeg frem adressen som er sendt fra Norge og rusler i retning truser og BH’er. Akkurat det er jeg ikke alene om. For inne i dette vepsebolet over 5 etasjer kryr det av mennesker. Jenter i alle aldre, voksne damer – og meg. Etter 20 minutters desperate forsøk kommer jeg liksom ikke i gang, for det er helt tydelig at en BH ikke bare er en BH og at det finnes flere typer truser enn mennesker til å bære dem.

Would you like any help, my love? Det er redningskvinnen Hannah som spør.
You bet I will!!
So what are you looking for?
The most sexy thing you got.

Nå går det unna! Hannah vet å utnytte usikre Nordmenn, mens jeg lar meg villig revet med. Få minutter senere ligger det 24 snasne truser i en pose i tillegg til noe å ha ovenpå. Jeg liker aller best det nedre partiet og ser frem til det kjente runwayshowet til Victoria Secret allerede påfølgende kveld.

Med formfulle, imaginære bilder rullende over netthinnen blir vi hentet av en taxi som kjører oss til neste destinasjon: Et spektakulært hustak med utsikt over hele byen. Bar, live musikk og alt rundt, det kjennes litt surrealistisk. Oppvartingen er enorm og topper seg når vi får den nye Note 8 med ekstrautstyr en hel måned før resten av verden.

Kvelden blir helt spesiell. Det er gøy å treffe disse menneskene og helt spesielt å se byen bade i lyset fra solnedgangen. Musikken er god, drikken helt etter ønske og maten fortreffelig. Korte foredrag, gode historier og avslappende stemning. Rett og slett en råbra kveld. Klokka 22.00 rusler vi tilbake til hotellet. Folk har jobb å gjøre, vil være ovenpå til dagen etter, få mest ut av storbyturen – jeg trives best slik selv, rølpefest ble jeg tidlig ferdig med.

Det viste seg å være lurt med tidlig kveld, for dagen etter skal vi være ferdig utsjekket og  ferdig med frokosten til rett over 07.00. Du skjønner, et helikopter venter på oss! Samsung er klar over at programmet er tettpakket og tenker at dette er en effektiv måte å vise oss byen på. For det er nemlig oss, vi er blitt en Nordisk gjeng nå. Og steike så stilige det er å se byen og de største attraksjonene i fugleperspektiv. Det gjør jeg gjerne igjen!

Helikopteret tar oss etter hvert med til en workshop med en kjent kunster fra New York. I tillegg er det flust av Samsungeksperter der, slik at vi skal lære å bruke telefonen og pennen etter alle kunstens regler. Det er vanskelig å forstå alt en telefon kan gjøre! Selv om jeg allerede for et halv år siden ble Samsungfrelst og gikk over fra iPhone, er det tydeligvis mange triks jeg ikke vet om. Og med den nye Note 8 er det nesten ingen grenser.

Kameraet med alle funksjonene de fleste ikke vet om, stemmestyringen og mulighetene pennen gir i form av smarte notater, oversetting og tegnelek er høydepunktene for meg. Og så liker jeg vissheten om at jeg blir enda mer produktiv og effektiv i tiden som kommer. Note 8 kan forhåndsbestilles her.

Gate A14, Oslo Gardemoen. Reisen er over, jeg er mange inntrykk og minner rikere. Jeg er motivert. Inspirert!
Også gleder jeg meg veldig til å komme hjem <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *