Magisk helg!

Vi prøver å komme oss ut så ofte vi kan. Bruke naturen, lære om naturen og være sammen. Selvsagt er det en klisjé, men verdens beste og største lekeplass er faktisk naturen. Og i helga har vi lekt. Mye.

For første gang skulle alle fem sove i telt sammen. Lavvo er jo egentlig ypperlig for byssing, men noe spenning  lå i luften. Hvordan ville det gå med soveposeammingen, og kom fisken til å bite? Pakket med oss rikelige mengder karbohydrater og uendelig antall klesskift – alt lå tilrette for fine friluftslivdager.

Med turvant reisefølge var det ikke bare barna som fikk lære. Jeg har gått opp til eksamen flere ganger i løpet av helgen – neste gang byttes lavvoen ut mot hengekøye for hele familien, for såpass må det visst være. Nye tjuvtriks for båltenning og åpning av øl på kveldstid er også i boks. Stor stas!

Jo, også har vi jo fått testet SUP-brett. Jammen meg gøy! Som balsam for sjela, faktisk. Langt ut på vannet, helt alene i mektige omgivelser – det er ganske spesielt. Jeg ble helt bergtatt av den indre roen som spredde seg. Garantert ikke siste gang. På tilbakeveien ble jeg selvsagt alt for høy på egne ferdigheter, men et nestenfall og makspuls satt en kjapp stopper for videre selvtillitsboost. Gutta krutt digga det også; pent og pyntlig på grunna, men i massevis for at Sabeltann og Pinky skulle komme i riktig sjørøverstemning 🙂

Vi har fått 2 fisker, utfordret balansen på slakkline, brent bål, laget mat og lest et akkurat litt for skummelt eventyr på skumringstimen. Vi har brukt lang tid på å sovne, våknet tidlig, blitt våte, fått røyk i øynene, smilt, ledd, grått og virkelig kost oss.

Og det er noe med å sitte rundt et bål sent på kvelden, med godt selskap og gode samtaler. Stjerneklar himmel, gode tanker og en indre ro. En kald øl og et stjerneskudd. Takk for turen!

Så kommer det til å lukte friluftsliv langt ut i neste uke.

PS. Det tok 2 minutter å gå fra bilen til leirplassen, halvparten av utstyret vårs var lånt, inkludert to soveposer. Det trenger ikke være så vanskelig 🙂 Er stort sett innsatsen det står på.

God søndagskveld!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *