Tilgjengelighetens vesen…

Det handler om tilgjengelighet!
Har du sjokolade i skapet øket sjansene for at du spiser sjokolade.
Har du ikke sjokolade i skapet reduseres sjansene for at du spiser sjokolade.

Kjøper du inn frukt og grønt, skjærer det opp og setter det frem på kjøkkenbenken – ja, så er sjansene større for at du spiser frukt og grønt enn om det blir liggende i kjøleskapet. Eller selvsagt, dersom du ikke kjøper det inn i det hele tatt. Det gjelder deg, men også alle andre du deler hus med. Og nettopp det å dele hus med noen kan være ganske utfordrende! Min bedre halvdel kan nemlig kose seg med en sjokoladeplate over 2-3 uker, men oppdager jeg den er dens eksistens over på 2-3 minutter. Maks!

Jeg har et ønske om at godteskapet alltid skal være tomt, slik at jeg ikke skal gå på smell etter smell. På den andre siden har hun et ønske om at godteskapet til enhver tid skal inneholde et passelig utvalg til enhver anledning. Så da går det som det må gå; I et svakt øyeblikk, ofte rett etter trening, fanger godtskapet meg med lasso, haler meg inn og tvinger i meg hver bidige smule av innholdet. Det være seg om det så måte trykkes ned i halshullet med stor makt. Neste gang Caroline åpner skapet blir hun atter en gang skuffet. Aldri overrasket, alltid skuffet. Og noen ganger rasende sinna!

Så ja, det handler om tilgjengelighet. Hadde bare hun latt være å kjøpe inn, ville jeg vært en bedre triatlet og en raskere løper. Hennes feil der, altså! Sier hun noe annet går jeg til sak. Møtes vi i retten går jeg enten for å ha handlet i nødverge eller for at jeg ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket – begge deler er i aller høyeste grad forenelig med følelsen etter en hard treningsøkt.

Når dommen leses opp og jeg blir kjent skylding trenger du ikke synes synd på meg. For det er vel tross alt hos meg problemet og ugjerningen ligger. Dog kan du ofre tilgjengeligheten en tanke mens jeg blir ført inn mot fengselscella. For hadde godteskapet vært tomt hadde rullebladet kun inneholdt en tissebot, ikke tyveri og tvangsfortæring.

Hverdagsaktivitet, bevegelse og trening – det er alt veldig tilgjengelig. Lett tilgjengelig! Her og nå! Det krever ikke utstyr eller forberedelser, kun et innfall om å komme i gang. Skal vi si 7 minutters aktivitet rett etter du har lest dette innlegget? En liten tur, noen styrkeøvelser, spensthopp eller 3-4 runder i trappa – du bestemmer, gjør det som fungerer for deg. Send videre til en venn, bli enige om å gjør det sammen!

Vil du ha skryt etterpå? Det fortjener du, send en melding til 93469383 og motta applaus i retur 🙂

God hverdagstrimtirsdagskveld!

Hilsen Lars

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *