Et oppgjør med egen usikkerhet

Det er på tide med et nytt oppgjør. Med meg selv!

Selv om jeg har blitt mye bedre bryr jeg meg fortsatt om hva andre tenker. Hva andre sier. Slik vil det nok alltid være, og bra er det. Men jeg ønsker ikke at utenforstående skal få rokke ved min egen usikkerhet. At  andre skal kunne få meg til å føle meg dum eller mislykket. Jeg vil ikke lenger la andre ha makt over min selvfølelse. Jeg ønsker ikke at du har makt over min stolthet. Makten må være hos meg. Fra nå av vil jeg bestemme!

I møte med nye mennesker sliter jeg med å omtale meg selv som blogger. Det er en tittel jeg ikke er kjent med, trygg på – en tittel jeg ikke er stolt over å bære. Derfor sier jeg at jeg er noe annet; som fjernmotivator, influenser, foredragsholder eller trener. Det  stemmer ikke, for jeg ér faktisk en blogger. Kanskje skyldes det en frykt for å fremstå uprofesjonell. Eller at jeg er redd for å bli sammenlignet med typiske bloggere med stort fokus på sminke, hår og kroppsfasonger.

På dette viset har jeg dratt andre bloggere ned i søla. Og jeg lyver om jeg sier at jeg aldri har snakket andre bloggere ned, enten for å fremstå bedre selv eller fordi jeg ikke har hatt kjennskap nok til å uttale meg seriøst. Det er trist!

Jeg bruker mye tid på å hjelpe andre til å være stolte av seg selv, uten å være stolt selv! Noe skurrer… Spesielt når jeg er stolt av det jeg har fått til, bare ikke med tittelen jeg har opparbeidet meg.

Gradvis begynner tankene, holdningene og hodet å snu. Jeg blir imponert av det jeg ser andre gjør. Jeg blir inspirert og motivert av å se hva andre bloggere får til. De bygger karrierer og skaper arbeidsplasser. De jobber knallhardt for det de tror på – akkurat som meg. Kanskje er målet og fokuset ulikt, men så er vi også ulike. I alle andre sammenhenger prater jeg andre opp og frem, skryter og gir positive tilbakemeldinger. Først da kjennes det godt å komme opp på deres nivå. At jeg ikke har gjort det samme med mine medbloggere skyldes min egen usikkerhet, det beklager jeg.

Neste gang jeg skal presentere meg selv for et nytt menneske skal jeg, tydeligere enn noen gang tidligere, omtale meg selv som blogger. Jeg skal søke blikkontakt og slå meg selv på brystet – for hekkan; jeg er en blogger! En stolt blogger! En blogger som skal utgjøre en forskjell!

Og hører jeg noen prate om «han der bloggeren» på butikken, skal jeg gå bort til dem, ta de i hånda og spør om de har hatt en fin dag!

Det er aldri feil å jobbe for det du tror på!
Det er aldri feil å gjøre det som er godt for deg!

Og jeg, jeg er meg – en blogger!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *