Holde fast eller slippe taket?

På mange vis handler livet om å holde fast. Andre ganger kun om å slippe taket.

Begge deler er vanskelig. For å holde fast er å holde ut. Stå i mot, være sterk og ha troen.  Motbøren kan vokse og selvfølelsen synke – da er det forbanna vanskelig. Da er det tungt å holde fast! For fire måneder siden var jeg utslitt, trist og lei. Helt på randen… En onsdags kveld etter barna var i seng strigråt jeg, hulket og var overbevist om at det beste var å slippe taket. Jeg var tre etasjer under kjelleren – utslitt, hadde gått på veggen. Det var tydelig for meg at alt ville bli bedre med et A4-liv. At det var best å gi opp.

Når er det riktig å holde fast? Når er det riktig å slippe taket?

Jeg slapp ikke. Holdt faktisk fast som faen! Noe dypt inne i meg og noen nært rundt meg; det holdt meg gående. Sa at det var riktig. Og det har det vist seg å være. De siste tre ukene har ting virkelig falt på plass, det kan feires og nytes – slik ville det ikke vært om jeg slapp taket den onsdagen for fire måneder siden.

Men det er skummelt å tegne et bilde om at det lønner seg å holde fast. At vi skal være tøffe, staute og stå i mot. At det er de som tåler mest og holder fast lengst som lykkes. For akkurat det er bull shit! Pisspreik!
Jeg er nemlig overbevist om at nettopp det å holde fast for lenge er et stort hinder for folks lykke og selvfølelse. Jeg tror alt for mange står for lenge i en jobb de ikke trives i, er for lenge i et forhold som ikke gjør dem godt og ikke bryter ut av vennegjenger og studier som er feil.

På den andre siden tror jeg flere skulle jobbet hardere for å finne løsninger på arbeidsplassen, få ekteskapet til å fungere og gjennomføre studiet til tross for vanskelige lekser og motgang.

Utfordringen og løsningen ligger i oss selv. For enten må du bli flinkere på å holde fast, eller flinkere på å slippe taket. For min del holder jeg for hardt fast i ting. Hvordan er det med deg… Hva holder du fast i? Og hva burde du slippe?

Tankene og teksten i dette innlegget dannet seg under tvilen som fulgte rundt oppstart av nytt firma og alt for store arbeidsmengder de siste månedene. Et riktig valg, en riktig ansettelse – nå puster jeg med magen. Smiler. Ting fungerer! I kombinasjon med denne talen og motivasjonsfilmen av Rick Rigsby, blir kvelden riktig så fin.

Bruk 9 minutter av livet ditt på filmen og gjør deg opp noen tanker i etterkant.

Ikke gå gjennom livet – voks gjennom det.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *