1 million skritt

Jeg møtte et menneske for en tid tilbake.
Kjell Arild.
Han hadde nylig blitt sykemeldt i 4 uker.  Fått beskjed av legen om at kropp og psyke ikke lenger orket mer. Han var flau, skamfull og deprimert. Kjente seg som en pyse.

Samtidig var han lettet. Det hadde vært tungt å leve med diabetesen på toppen av et hektisk liv, med høye forventinger til seg selv om å levere på alle plan. Flink på jobb, god ektemann og pappa, hjelpsom sønn, kul kamerat, med i vellaget og på dugnaden i idrettslaget… Mange senkomplikasjoner og lite overskudd – Kjell Arild møtte til slutt veggen.

Han kom seg etterhvert sånn noen lunde på beina. Fikk god hjelp og gjorde noen endringer. Kjell Arild tok rett og slett tak, fysisk og psykisk. Faren for å bli uføretrygdet er fortsatt overhengende, men etterhvert har helseutfordringene blitt mer akseptert. Han kom til meg primært for hjelp til et mer aktivt liv. Kjell Arild skal aldri vinne en gullmedalje, men ønsker betydelig mer aktivitet i hverdagen. Kontinuitet! Gode rutiner!

Kjell Arild på rusletur. Han skulle gjerne ønske på mer av dette i 2018.

Han har funnet ut at han må trene for å overleve. Trene for å leve det livet han ønsker. Likevel har det ikke vært lett. De siste 4 årene har Kjell Arild hatt mange, store mål og nyttårsforsetter i fleng: X antall treninger i uka, X antall kilo i vektreduksjon, mindre Pepsi Max i ukedagene, mer fisk og grønnsaker… Hver gang har han holdt til slutten av januar. Én gang varte det helt til februar, men ikke lenger.

Sammen jobber vi om å finne gode mål. Første juledag klokka 07.36 tikket det inn en melding fra Kjell Arild.

Jeg skal gå 1 million skritt!
– Har det klikka for deg!? Lov å spise pinnekjøtt med god samvittighet!
– 1 million skritt på 100 dager! Jeg starter 1. januar 😉
– Aha… Kult! 10 000 skritt om dagen, altså. Rått!
– Jepp! Er i mål 10. April, men da regner jeg med at nye vaner gjør at det går av seg selv videre.

 

For et genialt mål! 10 000 skritt om dagen i 100 dager. Ett eneste nyttårsforsett med stor positiv helseverdi! Overkommelig, samtidig som det virkelig er noe å strekke seg etter. Hverdagsaktiviteten er og blir viktigst; sitte mindre i ro – være i mer bevegelse. Så godt er målet at Kjell Aril og jeg vil ha deg med på laget.

1 million skritt.
10 000 skritt i snitt per dag.
Tar du utfordringen?

Link til Facebookgruppa her.

Meld deg inn i Facebookgruppa; 1 million skritt! Her kan vi heie hverandre frem, rapportere inn skritt og vise bilder fra ferden mot millionen. Kanskje finner vi andre i nærområdet å være aktive sammen med, også?
Inviter og utfordre gjerne venner og kjente. Sammen løfter vi egen og andres helse i 2018!

Er du aktiv på Instagram? Følg @1millionskritt og bruk #1MillionSkritt

Link til Instagramprofilen her.

Hver uke trekkes det vinnere! Løpesko, pulsklokker og lignende. Alle som når 1 million skritt er også med i trekningen av en større premie.

Fytti katta! Dette gleder jeg meg til å være en del av 🙂

– Lars Z

1 kommentar

  1. Et godt initiativ! Har funnet frem skrittelleren selv nå, og er kommet igang! Deilig å gå tur ute nå på høsten!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *