Det beste før og etter-bildet

Jeg har jobbet med en dame en stund.
Hun kom til meg, overvektig og med liten livsgnist. Hun ønsket overskudd og en hyggeligere hverdag.

Denne dama hadde et ønske om at vi skulle ta et bilde helt i starten av samarbeidet, og deretter et nytt bilde 3 måneder senere. På den måten kunne hun se forskjell og finne motivasjon i å se endringen som hadde skjedd. Så da gjorde vi det; fotograferte henne og satte i gang arbeidet. Selve bildet så cirka slik ut:

Denne damen har kanskje vært den mest dedikerte personen jeg har jobbet med noen gang. Virkelig stått på, vært dedikert og utfordret seg selv. Hun har fulgt alle mine råd og anbefalinger, og sådan vært en drømmeklient. Møtt opp hver gang, gjort hjemmeleksa og fulgt planen til punkt og prikke.

I dag, tre måneder etter oppstart, tok vi et nytt bilde. Endringen hun har opplevd på disse tre månedene har vært større enn jeg noen gang hadde forestilt meg. Resultatet av innsatsen hun har lagt ned er rett og slett sjokkerende. Omtrent slik så nemlig etter-bildet ut:

Målet hennes var mer overskudd og en hyggeligere hverdag – det har hun fått. Så til de grader! Kroppen ser lik ut og vekten har ikke endret seg stort, men bildet sier ingenting om hva som rører seg innvendig. Bildet sier ingenting om tankene, følelsene, selvtilliten og selvfølelsen. Bildet sier ingenting om deltakelse i sosiale lag, aktivitetsnivå eller søvnmønster. Bildet sier ingenting om familielivet, samtalene med venninner eller ektemannen og de nære relasjonene hennes. Bildet sier ingenting om funksjonen til kroppen og hva den kan gjøre. Langt mindre om hva den vil gjøre.

Den eneste historien bildet forteller, er hvordan kroppen ser ut. Og vet du hva? Det betyr forsvinnende lite!

Slutt å bruk kroppen som mål for når du er fornøyd!
For det blir du aldri, det finnes alltid noe som kan se bedre ut.

Det handler faktisk ikke om kroppen din, men om deg!

– Lars Z

8 kommentarer

 1. En veldig viktig påminnelse til alle – og spesielt meg selv. Takk! 🙂

  1. Lars Zachariassen

   Ja! Jeg mener i det minste at fokuset må bort fra kropp og over på det som er beskrevet i teksten!

   Tusen takk, Stine! 🙂

 2. Marit Dalen

  Min mailadresse

  1. Lars Zachariassen

   Sendt!

 3. Min mail

  1. Lars Zachariassen

   Sendt!

 4. Min mail

 5. Tor Erik Nilsen

  Hei Lars. Ønsker nivå 2 programmet. Ha en trivelig søndag videre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *