Har du noen gang tatt en selfie?

Har du noen gang tatt en selfie?
Har du noen gang tatt mer enn én selfie, for så å velge ut det beste bildet?
Det har jeg.

Jeg har til og med blitt omtalt som selveste selfiekongen! I realiteten vet jeg ikke om jeg har gjort meg fortjent til tittelen, men bærer den gjerne – og da med stolthet. I det minste nå… Og som selfiekonge har jeg en befaling å komme med. Hør bare her!

Vi hadde havnet totalt på bildekjøret hjemme, med over 10 000 bilder på harddisken fra de siste 3 årene. Nå skulle vi sette i gang arbeidet med å lage fotoalbum! Ett album for hvert år. Fra ti tusen bilder til totalt 600. Oppgaven viste seg raskt å være langt større enn først antatt. Én ting var at vi hadde mange bilder, men det viste seg at vi hadde 5 like bilder fra hver eneste situasjon. Og jeg skjønner jo hvorfor – for hver gang jeg tar frem telefonen for å knipse et øyeblikk, så trykker jeg 5 ganger for å være sikker på at ett av bildene virkelig blir bra.

Så der satt vi da, med tusenvis av øyeblikk fra høytider, ferier, hverdager….og skulle velge ut det beste fra hver situasjon. Vi fylte et glass med vin. Mimret, smilte, lo og gråt. Det var en fin kveld! Rart hvor fort vi glemmer.
Ganske kjapt la vi likevel merke til en ting; hvordan vi fra hver situasjon var på jakt etter det fineste bildet. Hvor barna smilte, huset ikke så rotete ut, lyset traff godt og vinkelen ikke var flatterende for gravide eller medgravide. Hver eneste gang valgte vi bildene hvor barna var gladest – hvor de så best ut. Det er trist! For fotoalbumet vårt var i ferd med å bli noe ganske annet enn et fotoalbum med minner fra livet. Vårt familiealbum begynte å minne om en glansbildebok! Hvor både barn, voksne og øyeblikk nærmest var retusjert. Det var ikke lenger et avtrykk av livet vi lever. Livet vi elsker…

I tillegg følte vi at vi sa til barna våre: Der er du ikke bra nok, der er du ikke fin nok, vi liker deg ikke når du blunker, ikke når du gråter, ikke når du har hull i buksa, og så videre. Fakta er jo at vi elsker de like høyt, uansett! Enten de smiler eller ler, er triste eller glade.

I går tok jeg 5 selfier, valgte ut det beste og postet det på Instagram. I utvelgelsesprosessen brukte jeg god tid på å bestemme meg. Hvilket bilde er best? Hvor ser tennene hvitest ut? På hvilket ser ikke nesen så stor ut? Har jeg glimt i øyet på ett av de? Jeg skjønte, at det jeg hold på med, var det samme som når vi skulle velge ut bilder til fotoalbumet. Jeg skjønte, at hver gang jeg tar 5 selfier og deretter skal velge ut det beste – så forteller jeg meg selv 4 ganger at jeg ikke er god nok, og bare én gang at det er greit.

5 selfier = NEI, NEI, NEI, NEI, godkjent.

Det er lite hyggelig å hele tiden få nei og negative bemerkninger slengt i trynet. Spesielt ikke om det kommer fra en selv. Slik det burde vært, og slik jeg, som SelfieKonge befaler:

1 selfie = JA!

Det er deg selv du ser i alle selfiene. Og du er god nok! Faktisk er langt, langt mer.
Én eneste selfie holder i massevis! For det er jo deg jeg vil se…

Selfie. Slik ser jeg ut. Slik er jeg. På første og eneste forsøk. Godt nok – i bøtter og spann!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *