Påske er påske!

Instagram og Facebook må være på randen til overbelastning! For aldri før har jeg sett flere bilder, filmer og statusoppdateringer fra hvitkledde vidder og champagnepreget høyfjell. Jammen ser det ut til at folket har det fint 🙂 Det eneste som kan stikke kjepper i hjulene nå må være en overdose på Kvikklunsj, Solo eller appelsin.

Men så er det nå en gang slik at ikke alle har muligheten til å dra på fjellet. Ikke alle har en hytte tilgjengelig, eller X antall tusenlapper å svi av på annet enn mat og kjedelige regninger. Avstanden kan kjennes stor og misunnelsen trolig større, når «fiffen» koser seg i alpinbakken. Hver gang det nærmer seg ferie blir forskjellene tydeliggjort. Og i etterkant av ferien når vi samles i barnehagen, skolen eller på jobben – da blir forskjellene ytterligere forsterket. For hva gjorde egentlig du i ferien?

I så måte vil jeg slå et slag for leken. For leken, den begrenses ikke av sted, tid og rom. I mitt liv, og mange andres, står barna i fokus. Og barna kan ha like gode dager, opplevelser og minner fra en hjemmeferie som på en hvit strand i Thailand. De minste vil huske best en pinne de fant i skogen, en samtale rundt middagsbordet, eller eventyret som ble fortalt i senga før sovetid – ikke omgivelsene, landegrensene eller temperaturen. Og det de voksne husker best fra en ferie, er ofte reisefølget!

Med andre ord: Påske er påske, uansett hvor i landet eller verden du er! Gjør det beste med det du har tilgjenglig. Naturen og leken er for alle – også de voksne. Og skulle du bo i området og virkelig kjede deg, har vi et hinsides overfylt kjøleskap 😉 Vår påske består av litt hytter, litt hjemme, kyst og fjell, nabolek og kos. Sammen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *