Work hard. Feel good

/Annonse – Tufte Wear/

Når jeg stikker meg frem må jeg tåle å stå i blesten jeg skaper selv. Huden har gradvis blitt tykkere det siste året, men i går fikk jeg meg en real trøkk som satte meg helt ut. En kommentar fra en ukjent som gjorde at jeg gikk rett ned for telling. Lei meg, oppgitt, irritert og forbanna!

De siste ukene har jeg strukket meg langt. Tøyd strikken og gjort alt i min makt for for å nå ut med #PsyktFokus. Jeg har faktisk lyst til å gjøre en forskjell! Bidra med noe positivt jeg virkelig bryr meg om, og kanskje til og med hjelpe noen der ute. I mitt hode har det alltid handlet om mottakeren og saken – ikke meg selv. Jeg tjener ikke penger på det og jeg vil ikke ha eierskap til holdningskampanjen. Nettopp derfor ble jeg helt paff av denne meldingen som kom sent i går kveld:

Helt utrolig! Du gjør ALT for å få oppmerksomhet!  

Det irriterer meg at andre kan ha makt over meg til å få meg i så dårlig humør. Folk jeg ikke en gang kjenner eller vet hvem er. To setninger fra en gubbe bak et tastatur, så går jeg rett i krisemodus. Jeg ruslet meg en tur for å klarne tankene. Satt meg på en stein ved Frøylandsvatnet for å tenke. Det gjør jeg som regel når det røyner på…

Jeg har på meg helt ny genser fra Tufte Wear. Lappen ligger fortsatt i lommen. Jeg fikler med den mens jeg tenker på hva jeg kunne ha gjort annerledes for å synliggjøre at det ikke handler om meg, men om den psykiske helsa til folk flest og mangelen på åpenhet. Jeg ser på lappen jeg fikler med. Den er skrukkete nå, men skriften er tydelig: WORK HARD. FEEL GOOD.

Jeg er verken sterkt overtroisk eller dypt religiøs, men det er som Olaf Tufte prater til meg. WORK HARD. FEEL GOOD. Hvor teit går det an å bli, egentlig? Jobba så hardt for noe, og så skal jeg ikke kjenne meg god – eller ha det bra i etterkant!? Om jeg tror Olaf kun har fått positive tilbakemeldinger gjennom sin karriere? Nei, ingen får vel bare klapp på skulderen. Jeg tar opp telefonen, leser alle de andre tilbakemeldingene jeg har fått. Så så jeg på alt jeg har gjort det siste året, og alt jeg vil bruke tiden min videre på. Det handler ikke bare om meg.

Jeg har jobba hardt. Nå er jeg klar for å kjenne meg god. Egentlig er det på sin plass å bytte ut sippinga med feiring. Jeg ringer Caroline:

– Vi skal ha hjemmedate i kveld! Sushi og vin?
– Hva feirer vi?
– Tre ungdomsjenter, to voksne menn og mange voksne damer som har sendt melding i dag.
– Hæ?
– I’m feeling GOOD!
– Haha! Sushi og vin. Jeg gleder meg!

Huden er litt tykkere nå. Men drit i slike kommentarer, kom heller med konstruktiv kritikk!

– Lars Z

7 kommentarer

 1. Silje henriksen

  Du ska aldri la sånne folk få styra deg elle følelsane dine Lars.Dei er bare missunte …enten på den flotte personen som du er,eller den gode jobben du gjør for andre mennesker!!! Bare la han være det!!! Men ikke bry deg!!! Slike folk finnes desverre alltid. Stå på Lars. Keep up the good work!!! Eg heie på deg❤️

  1. Lars Zachariassen

   Hjertelig takk, Silje!

   Kommet over det nå, bare synd at han «vinner» en periode og jeg påvirkes slik jeg gjør. Samtidig er det vel menneskelig. Uansett, det gjør godt å kjenne så tydelig stått. Lese så fine ord.

   Takk. Og tro meg, jeg skal virkelig stå på 🙂

 2. Heidi Zakariassen

  Bare fortsett! Det kommer ALLTID til å være noen av dem. Bare fortsett! Du og kona di er forbilder. Jeg blir så inspirert! ????????

  1. Lars Zachariassen

   Det er sant, Heidi! Helt sant, faktisk… Kona blir rent kry her hun sitter. Og jeg glad! Tusen takk 🙂

   Kommet over det nå, så skal jeg prøve å la meg påvirke i enda mindre grad neste gang en lignende kommentar kommer!

   1. Heidi Zakariassen

    Jeg tenker litt sånn at man trenger jo ikke være enig i alt folk skriver eller gjør. Vedkommende kanskje synes at du er ute etter oppmerksomhet. Men samma det. Så lenge du vet at det ikke er tilfelle, kan du la det gå. Det vil alltid være folk som lar seg provosere av at andre lever ut en drøm, eller lykkes på et generelt plan. Jeg tenker det sier mye om vedkommende som skriver. Det er ingen som trives godt med seg selv og livet sitt, som har et behov for å trekke andre ned i møkka. Det er nettmobbing, rett og slett.

 3. Harald Martin

  Stå på videre, Lars.
  Det du står for og fronter betyr så uendelig mye for mange av oss som følger deg her på bloggen din. Kommentaren du refererer til viser hvor sjukt misunnelsen er hos enkelte. ?

 4. Bra skrevet av deg! Det burde finnes ennå fler personer som deg.
  Ren misunnelse på høyt nivå!!
  Har ikke sett din blogg før. Kult at dere menn også gjør det! Keep going??☀️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *