Bali, tips og en betydelig krise!

Reklame samarbeid med MiniMeis og Bugaboo.

Det er vår første skikkelige ferie utenfor Europa som familie på fem. Og altså, det er liten tvil om at denne ferien er annerledes enn sist gang vi var på Bali. Da backpacket vi gjennom SørØst-Asia, var nyforlovet, takket sjeldent nei til en fest og sjekket ut ALT av severdigheter. Scooter var fremkomstmiddel, antall timer søvn doblet og solkremmengden halvert.

Noen mener livet slutter når barn kommer til verden, andre mener det er da det begynner. Sannheten er vel at livet er både før og etter, men ofte med ulikt innhold og med forskjellig perspektiv. Det eneste jeg vet er at jeg trivdes på Bali sist gang, og jeg trives på Bali nå. Trolig aller mest nå, det gjør seg selv når reisefølget er som det er 🙂

Og med barn eller ei, jeg har jaggu fått surfa en del, vi har fått oss deilig massasje, hatt de mest fantastiske parkveldene og sett mye av det Bali vi kom for å se. Noen dagsturer og utflukter til, så er vi mer enn fornøyde. Strandlivet og korte oppdagelsesreiser i lokalmiljøet, med imøtekommende Balinesere og annen kultur er stort i seg selv. De små setter egentlig få begrensninger, og selv lever de livets glade dager. Vi har riktig nok hatt besøk av lege ved to anledninger, men den sorten hadde vært enda kjedeligere hjemme.

Kontrastene er store. Størst for meg er det hvordan praten med lokale innbyggere går. Til stor forskjell fra Norge hvor tema ved et førstemøte ofte dreier seg om utdannelse og jobb, er fokuset her rettet mot familie og livskvalitet. Det er fint, for folk er folk.

Nettopp livskvaliteten til undertegnede nærmer seg gastronomiske høyder for øyeblikket! Til dere som har spurt om tips til reiser med små barn; finn din egen vei. Alle barn og familier er forskjellige, men innstilling og forventninger er trolig nevneverdige stikkord. Legg inn tid i starten til akklimatisering og sørg for småpauser med rolige aktiviteter når det trengs. Lego, bok og eventyr er gull. En annen ting, i det minste for oss, er å finne en gyllen middelvei: For det er verken bare barna som er med oss på ferie, eller vi som er med dem. Alle parter må få fullt opp sin opplevelseseske, basert på ønsker og egne premisser.

Jo! Sånn egentlig, så er det meste viktigere enn at brunfargen blir helt perfekt. Og de beste øyeblikkene må nødvendigvis ikke fanges av kamera eller formidles på Snapchat, Instagram eller Facebook. I mine øyne er dette ofte øyeblikkstyver – alt med måte 🙂

Rent praktisk er MiniMeis det absolutte ferievektøyet! Ingen over, ingen ved siden. Barna elsker å få overblikk, kan ta del i samtalen og vi har hendene fri til andre ting. En enkel, liten og sammenleggbar vogn/trille er også et must. Helst med muligheter for å få barnet i liggende posisjon. Vi skaffet oss Bugaboo Bee5 før avreise – den dekker alle våre behov. Om mor i familien i tillegg er tilfredsstilt til enhver tid, blir ferien garantert stor suksess.

Den eneste krisen vi har hatt, som er betydelig og fortsatt pågående, er hunderelatert. Det er langt verre enn bitt eller rabies; vi har møtt på cirka 1000 valper, og nå vil både mor og kidsa ha valp i hus! I tillegg har minstemann lært sitt sjette ord.
VOFF!

From Bali with love…

– Lars Z

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *