Drastisk avgjørelse…

Været er alt for fint til å sitte inne i dag, så da ble det tur med middag og kveldsmat ute. Selv om årets sommerferie er unnagjort, både håper og tror jeg tiden som kommer byr på mange opplevelser for store og små. Om så på betydelig lavere budsjett og med naturen som lekeplass… En annerledes sommer blir det i det minste, for i går tok vi en drastisk avgjørelse!

– Krangler dere mer nå, fjerner vi hele TVen!

Og slik ble det. For har vi først presentert en sanksjon/konsekvens, må det handles deretter. Så nå lever vi i et hjem uten TV. Etter en liten kamp med de små var det greit, og effekten var umiddelbar. Morgenen i dag bydde på mindre syting, mindre krangling, mer lek og ro. Rett og slett koseligere! De tar mer initiativ til selvstendig lek og underholder hverandre… Spent på hvordan fortsettelsen blir.

Det har aldri vært et stort problem, og antall timer foran TV-apparat har trolig vært under landsgjennomsnittet. Og for all del, de små skal ikke måtte vokse opp uten TV. Men for en periode tror jeg det gjør både dem og familien godt. Lære å sette pris på, lære å kunne samhandle om ett program, ikke gå bananas når det skrus av og ikke mase om hva som skal på skjermen etter kveldsmaten. Men langt viktigere; være mer sammen, mer kreativ, mer tilstede, bedre samtaler og mer tid.

For ikke å snakke om å lære seg andre måter å finne ro på enn foran skjermen. Puslespill, lego, perling, lese bok, prat med mamsen og papsen om hvordan dagen har vært… Eksemplene er mange. Med fulle dager i barnehagen er ettermiddagen kort, da er det verdifullt å bruke tiden mest og best mulig før klokka slår syv og søvnen tar dem.

I skrivende stund er vi på vei til en nabo for hygge. Det ryktes om at fotball-VM skal stå på i bakgrunnen 😉

God tirsdagskveld!

– Lars Z

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *