Døden

Jeg skal dø. En dag.
Alle andre skal jeg leve.
Men jeg skal dø.

En dag skal alle jeg er glad i dø.
Jeg vet ikke når. Men de skal det.
Dø.

Vibeke Skofterud.
Jeg møtte deg i mai. Vi var i kontakt bare en uke før den forferdelige beskjeden kom. Det var så mye liv i deg. Så mye godhet. Så mye…..av alt.
Nå er det ikke mer.

I nabobygda er en 13 år gammel jente drept. En 17 år gammel gutt er siktet for drapet. Starten på eventyret ble slutten på livet.
Slutten.

Jeg har alltid likt Per Fugelli sine ord om døden: Hvis døden ikke var, ville livet ditt, følelsene, forholdene, forelskelsene, alt ville vært uutholdelig. At livet er avgrenset, gir det potens. Akkurat nå kjennes ikke livet uutholdelig, og jeg er langt fra potent. Jeg er trist. Lei. Sint. Og redd.

Redd for livet, fordi jeg ikke kan beholde det. Enda reddere for livet til de jeg er glad i. For hvor lenge vil de beholde sitt?

I natt delte jeg seng med barna mine. Ikke fordi det var trygt for dem, men fordi det var trygt for meg. Tiden med mine uerstattelige skatter kjennes mer kostbar. Samtalene med kona kjennes mer verdifulle. Livet kjennes mer tidsbegrenset. Det lille sekundet jeg er bevilget av evigheten, hvordan kan jeg forlenge det? Hvordan kan jeg fylle det til randen? Med hva? Og med hvem?

Jeg kjenner det nå, Per Fugelli. Tankene er potente. Følelsene likeså. Jeg vil ikke spare på kjærlighetserklæringer og tilstedeværelse.  Detaljene forsvinner og verdiene stiger frem.

Hvem vil jeg egentlig være?

Min dypeste medfølelser tanker går til familie, venner og etterlatte <3

– Lars Z

12 kommentarer

 1. Øyvind

  Flott skrevet Lars????❤️

  1. Lars Zachariassen

   Takk, Øyvind!

   For meg var det både viktig og riktig. Noen ganger blir bloggen en frisone hvor jeg kan fristille og bearbeide følelser. Det kjennes godt, og jeg tror det kan være godt for andre å vite hva som rører seg i toppen på sine medmennesker.

 2. Susanne

  Så fint skrevet- det gir refleksjon!

  1. Lars Zachariassen

   Tusen takk, Susanne!
   Refleksjon er vel målet ved det hele, for jeg sitter ikke med noen fasit. Ikke en gang i mitt eget liv!

 3. Solveig

  Så bra skrevet??

  1. Lars Zachariassen

   Tusen takk, Solveig! ?

 4. ❤️❤️❤️

  1. Lars Zachariassen

   <3

 5. June Mjølsnes

  Godt skrevet ❤ det er så ufattelig trist det som har skjedd??

  1. Lars Zachariassen

   <3

 6. Ikke vær redd for det som kommer, vær taknemelig for det som har vært. Ikke lengt etter mer, vær fornøyd med det du fikk lov å oppleve og med det du fikk til.

  1. Lars Zachariassen

   Dette, Rahel!

   Veldig, veldig fine ord. Takk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *