Kriterier for Norseman 2019

På lørdag ble Norseman arrangert. Verdens kanskje hardeste og tøffeste triatlon. Men også det vakreste. Min egen deltakelse i 2017 ble en gedigen opptur. Som mosjonist var det en stor mestringsfølelse, som menneske utvidet det horisonten! Like fullt har det vært vanskelig å komme skikkelig i sving igjen etter den store kraftanstrengelsen. Det må nok ses i sammenheng med familieforøkelse og oppstart av egen bedrift, dog har motivasjonsbristen for de virkelig harde og lange treningsøktene vært et faktum.

Jeg hadde lurt meg inn på badet for å sjekke oppdaterte resultater. Måtte jo følge med, se hvordan årets Norseman-utøvere taklet 3,8 kilometer svømming, 180 kilometer på sykkel over Hardangervidda og 42,2 kilometer løping til Gaustadtoppen.

– Skulle ikke du bare tisse?
– Jo! Kommer snart… Norseman er i dag. Ville se hvordan det går med gjengen!
– Er det Norseman i dag? Kjenner du noen som er med?
– Ja! Kjenner flere. Utrolig jevnt i toppen!

Jeg bytter en bæsjebleier og pakker sekken til dagens utflukt. Ti minutter senere kommer Caroline bort til meg, gir meg i klem og ser meg inn i øynene. Du bør være med på Norseman neste år, Lars! 

Hjertet dunker, magen knyter seg. Spenningsnivået gjør 0 til 100 raskere enn noe menneskapt fremkomstmiddel. Øynene blir våte; Hvorfor gjør hun egentlig dette? Alle treningstimene det fører med seg, og…

– Men det kommer med noen kriterier, sier hun med tydelig, klar røst.

Som om ikke spenningsnivået var høyt nok. Hva slags kriterier? 

Det viste seg at kriteriene er ganske enkle. Først må jeg vite at jeg har skikkelig lyst. Så må jeg vite at det er mulig å balansere med familie, jobb og venner – slik at jeg fortsetter å leve det livet jeg ønsker å leve. Deretter, om jeg skal få velsignelse og oppmuntring til gjennomføring, må jeg nå Gaustadtoppen på kortere tid enn sist. Pluss få mer kontinuitet, samt komme tidligere i gang med treningen. Sist år ble det sjokktrening de siste 2,5 månedene i forkant. 04.30 til 08.00 hver dag. Og for å si det slik; det er ikke å anbefale!

Det siste kriteriet: Jeg må skaffe barnevakt, for denne gang får jeg ikke dra alene. Norseman skal være en kjærestehelg!

Kort oppsummert er jeg mer forelsket og kjenner meg mer elsket enn på lenge. Jeg er motivert og klar å gjøre et betydelig planleggingsarbeid for å forsøke å få kabalen til å gå opp. Det må den jo bare! Men uansett hvor lyst jeg har å delta. Uansett hvor lyst Caroline har at jeg skal delta. Så er det først og fremst trekningen som er det vanskeligste nåløyet å komme seg gjennom. Med over 4000 som kjøper lodd til 250 plasser, trenger jeg først og fremst en god dose flaks for å kunne ta del i Norsemaneventyret 2019.

Så fort barna var i seng måtte jeg ut på den nye sykkelen. Godfølelsen er i høyeste grad tilstede!

– Lars Z

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *