Min bucket list

Jeg er bevisst på og forsøker å leve i nuet. Like fullt er jeg en drømmer! En drømmer med store drømmer. Ikke bare for meg selv, men for de rundt meg, medmennesker og samfunnet. Jeg leste en gang at alt for mange av oss har himmelen full av ballonger med påskriften «Tenk om». Hvorfor tar vi ikke flere av dem ned? Det har for meg vært en til stor inspirasjon. Samtidig må noen drømmer få lov til å bare være drømmer – ikke alt skal realiseres. For drømmen er også et pauserom som det kan flyktes til for snille tanker og gode følelser, før ferden går tilbake til virkeligheten.

Med døden i umiddelbar nærhet har tankene mine den siste tiden gått til hva jeg har i livet og hvordan jeg vil bruke tiden min på. Hvem er jeg, og hvem vil jeg være? Men tankene mine har også gått over i drømmer. Det har gitt næring til min første bucket liste på papiret. Slik ser den ut, når de familiære og fetisjlignende punktene er fjernet!
(Caroline har stått for sensuren da det viser seg at jeg tidvis kan være i overkant åpent rundt eget sexliv)

BUCKET LIST

 • Få den sinte bibliotekaren til å smile/le
 • Stoppe en butikk- eller vesketyv
 • Danse uten noen hemninger med 0 i alkoholprosent
 • Løpe et ultraløp
 • Fortsatt gjøre backflip når jeg er 60
 • Gjøre barna flaue når de har med seg kjæreste hjem
 • Oppdra de jeg kan til ikke å bli perfekte, men trygge og sterke
 • Smake kaffe for første gang
 • Ha fullskjegg
 • Ta en betydningsfull tatovering
 • Lære mer om religion
 • Lære mer om politikk
 • Hoppe i fallskjerm, rafte, elvepadling
 • Sende en flaskepost
 • Være tilskuer under et OL
 • Delta i prideparaden
 • Dra på SUP-tur, uten telefon og klokke, alene på et øde vann
 • Oppleve flere land og flere kulturer
 • Oppdage hva landet vårt egentlig har å by på av natur, med Nord-Norge i spissen
 • Laaaaaang sykkeltur over minimum 4 uker
 • Laaaaaang gåtur med telt, minimum 4 uker
 • Gå en lang skitur med telt, minimum 2 uker
 • Bestige ett av de høyeste fjellene i verden
 • Skrive en bok som gjør en forskjell
 • Bygge opp LarsZachariassen AS til det jeg ønsker – i tråd med meg selv og egne verdier
 • Spille rullestolbasket
 • Lære å spille 2 sanger på gitar
 • Synge to sanger rundt leirbålet mens jeg spiller gitar
 • Få has på spansken jeg trodde jeg kunne på ungdomsskolen
 • Jobbe som lærer/underviser
 • Gjøre mange tabber
 • Ri på en hest
 • Oppleve så mange bryllupsdager som mulig
 • Arrestere en METOO-handling
 • Dykke i ukjent farvann
 • Slappe av en hel dag
 • Gjøre verden til et bedre sted
 • Holde den villeste talen i mine sønners bryllup
 • Sykle og oppleve Tour de France
 • Ta med en trengende hjem over en lenger periode
 • Jobbe mer frivillig
 • Gjøre psykisk sykdom synlig og mindre skummelt
 • Lage grøt uten å svi den
 • Lure Caroline helt vilt trill rundt
 • Endelig få gjort garasjen om til et skikkelig trenings- og aktivitetsrom for meg og gjengen min
 • Klatre høyt utendørs uten (alt for mye) høydeskrekk
 • Være fosterhjem
 • Få nye venner
 • Reise alene på tur med far når han er pensjonist
 • Reise alene på tur med mor når hun er pensjonist
 • Ta enhver utfordring barna måtte komme med når jeg blir gammel og grå
 • Bygge noe – samme hva
 • Reise på backpackingreise med familien i voksen alder på lavt budsjett
 • Seile

Dette var i det minste en start!
Hva står på din liste?

– Lars Z

Nuet er fint – fremtiden er fin! Jeg feirer begge deler 🙂 Nå en løpeøkt…

10 kommentarer

 1. Endelig en bucketliste uten de tradisjonelle reisemål og med helt klare muligheter og utfordringer. Og en realistisk og positiv liste som også gjør en forskjell. Tror jammen jeg må begynne på en egen liste også? takk for inspirasjon

  1. Lars Zachariassen

   Har du sett, Kikki!

   Så hyggelig 🙂 Kan nok godt tenkes at det blir lagt til en hel del ekstra, for nå flyr tankene her… Uansett, ganske deilig å få det ned på papiret! Start på din egen, og kos deg med det! Om du vil må du gjerne fortelle om en ting eller to fra din liste 😉

   1. Har i det minste begynt i det små 🙂 Det rare er at for et år eller to siden snakket jeg med noen om bucket list, og jeg hadde ingen og så absolutt ikke vitsen med det. For noe tull!
    Og nå står blant annet det å smile til og hilse på folk når jeg er ute på tur. Så brått hilses vi igjen 🙂

 2. Desirée

  Herlig! Liker listen 🙂
  Et punkt jeg må ha med (i fare for å høres useriøs ut) er at jeg en gang i løpet av livet bare må bli overfalt av en bunsj med valper. <333

  1. Lars Zachariassen

   Haha! Hver sin lyst… Nå har det seg slik at jeg faktisk har blitt overfalt av en bunsj med valper opptil flere ganger. Det er ENESTE grunnen til at jeg ikke har det på listen min. Jeg lover =P

   1. Desirée

    Hahaha!!

 3. Ånei…jeg som hadde så mange punkter på listen min fra før. Nå fikk jeg enda flere ved å lese din!! Jeg må faktisk bli lærer med en gang for å kunne bruke feriene til bucketlisten min! Listen min forandrer seg innimellom, men jeg har en ting som aldri forsvinner:

  å klare en flikk flakk!!!

  1. Lars Zachariassen

   Haha! Så morsomt og fint, Siri =)

   HVOR I LANDET BOR DU? Jeg lærer deg flikkflakk på en dag. Seriøst! KOM!

   1. Siri L

    Hommersåk ? men det tør jeg vedde penger på at du ikke klarer på en dag!

 4. Jeg blir så glad når du har Prideparaden på bucketlista! Ta med deg familien og bli med å feire kjærligheten på årets beste (og kanskje viktigste) dag. Håper å se deg der! Og fortsett blogginga, du er en bra fyr 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *