Aldri en toppblogger!

Det finnes mer enn 300 000 blogger i Norge. Det gir 300 000 bloggere. Noen av dem er med i Skal vi danse, noen er ukentlig å se i Dagbladet eller VG, mens andre har ingen av oss det minste kjennskap til. På det jevne har jeg Norges 70. mest leste blogg, landets mest leste mannlige treningsblogg. Etter å ha publisert en liste over alt jeg vil gjøre før jeg dør, fikk jeg i går noen meldinger med beskjed om at jeg burde sikte høyere: Være gjest på Skavland/Lindmo, egen TV-serie og få Norges mest leste blogg.

Men vet du hva?
Det vil jeg ikke!

Det handler ikke om pågangsmot, gjennomføringskraft, motivasjoner eller iver. Alt dette finnes i bøtter og spann. Hver celle i kroppen min inneholder en god dose iver. Så mye at det tidvis kan bikke over. Med et ønske om å være mest lest, tror jeg målet kan hellige middelet. Jeg ser hva som engasjerer mest og hvem som engasjerer mest i dag, uten at jeg selv ønsker meg dit. For om ikke jeg er tro mot meg selv, mine verdier og mitt mål – da kan jeg like gjerne slette bloggen umiddelbart.

Jeg ønsker heller å øke avstanden ytterligere fra toppen, i den form at mitt budskap blir enda tydeligere. Bloggen er endelig helt fri fra reklameplakater. Det eneste som dukker opp av markedsføring er ført i pennen av undertegnede å i trå med mitt overordnede mål: Fysisk og psykisk folkehelse! Skape refleksjon, normalisere og ufarliggjøre. Jeg vil motivere, inspirere og skape endring og åpenhet. I vanlige liv, til vanlige mennesker. Og spre godt humør og noen smil på veien, selvsagt!

Kropp, intriger og voldsomt pengesnakk – det hører ikke hjemme på denne bloggen. Ei heller retusjering, botox og plastiske operasjoner. Intensjonen er det stikk motsatte; å være en motvekt til det jeg mener er ødeleggende for samfunnet og enkeltmennesker. Spesielt for dem i en sårbar alder og med et usikkert vesen.

I starten var jeg flau da jeg presenterte meg selv som blogger, nå er jeg mer ambivalent. Fortsatt opplever jeg å tidvis bli satt i bås og ledd av, spesielt av menn. Men kanskje er det bare min egen konklusjon etter et fånyttes forsøk som motpartens tankeleser. Mormor forstår i det minste ikke hva jeg driver med. Når jeg forklarer at det er som å drive fysioterapi og kognitiv terapi gjennom ord og internett, blir det tydeligere. I det minste forstår hun hva et foredrag er 🙂 Med et samfunn og teknologi i omveltning, tror jeg vi er helt avhengig av nytenkning. Kanskje er ikke ideen om fysioterapi, trivsel og utløsende årsaker til endring gjennom internett en dum idé, likevel?

Men det kommer ikke til, og det skal aldri, ta over for menneskelig kontakt. Det er det viktigste vi har! Som supplement kan det dog være en gode.

Om jeg skal nå bloggtoppen og intervjues på Skavland, skal det skyldes at den Norske bloggleser opplever min agenda viktigere enn dagens toppbloggere. Ikke på grunn av meg som person alene, og spesielt ikke på grunn av at jeg har ofret integritet og selvverd på veien. Jeg stortrives slik det er nå; som en helt normal, trøtt og lykkelig småbarnspappa – med en jobb jeg opplever betyr noe!

Takk for at du leser, liker og kommenterer. Uten deg hadde ikke dette fungert <3

– Lars Z

2 kommentarer

  1. Kaare Lauridsen

    Bra jobbet Lars. Stå på videre.

  2. Akkurat en slik blogg jeg vil lese! Ekte og ærlig, takk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *