I dag skal du nyte det!

Søsteren min har gitt ut 5 romaner.
Den første med tittelen: I dag er ein fin dag.
Hun har helt rett.
Dagen i dag er fin!

Veldig fin, faktisk! Og den skal straks bli bedre. For løpeskoene venter på meg ved utgangsdøra. Ved siden av ligger hodelykten, refleksvesten og lappen jeg skrev i dag morges; I dag skal du nyte det! Og det er nettopp det jeg skal. Helt uten plan. Om det blir langt eller fort, kort eller sakte vites ikke. Men jeg skal fly langs Frøylandsvatnet i kveld. Inn i skogen, gi på litt ekstra når lysten melder seg. Det blir sang for full hals. Smil. Jeg kommer til å le for meg selv. Og når ingen ser meg kjører jeg noen dansemoves og slår til med en spontan rap.

Dialog med endene. High fives med trærne. Leke Mission Impossible når jeg hopper fra stein til stein. Plukke opp en stein og kaste den mot et sporadisk mål – høre en horde av publikum juble over prestasjonen. Heia Lars, Heia Lars, Heia Lars!

Månen kommer til å skinne i kveld. Hva om en varulv hadde fulgt etter meg. Ville jeg sluppet unna? Hvordan? 

Undergangen på slutten av ruta ser ut som en målportal. I kveld som så mange ganger før. Jeg ser for meg at det er slutten på et OL-maraton. Vi er tre som kjemper om seieren. Det blir langspurt fra siste bakketopp. Fem hundre meter igjen… KOM IGJEN! Jeg har en god følelse. Det lukter OL-gull lang vei.

Jeg vet ikke med deg, men slik foregår mange av mine treningsturer. I hodet. Trening kan være lek! Og i kveld er det nettopp det jeg skal gjøre. Leke.
Det er ekstra deilig når livet ellers er i plan. Uten stress, press og dårlig samvittighet.
På onsdag venter intervaller, og søndags kveld kaller på langtur.

I dag er en fin dag!
Nyt den, du også 🙂

– Lars Z

1 kommentar

  1. Desirée Elise

    En veldig fin egenskap Lars å finne små gleder ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *