Lureste / dummeste (?) vi har gjort!

Kort oppsummert:

Tre små barn i barnehagealder.
Enorme mengder sykdom.
Bleieavvenning.
Trangt i senga.
Ingen søvn.

Dobbelsenga vår er 2 meter lang, 180 centimeter bred. Ganske stor, egentlig. Men altså alt for liten! På sett og vis er det fascinerende hvor tilpasningsdyktige vi er som art. Etter fem år med apekatter i senga har vi funnet det mulig å sove i alle verdens stillinger. Om det så er relativt ubehagelig. Fordelingen er slik: 15 centimeter eller mindre til rådighet for voksne, resterende 150 centimeterne tilhører ett, to eller tre små mennesker. Posisjoneringen og det søvnlige akrobatikknivået er av det imponerende slaget: Sjøstjerna og bestemte karatespark er hyppig brukt om dagen. Det samme er madrassen og sofaen, for pappas del.

Helsesøster ble kontaktet. Tips ble mottatt, råd ble fulgt og tiltak iverksatt. Alle skal sove på rommet sitt, punktum!

Men så var det det faktum at barna ikke har lært seg alfabetet, enda mindre hva et punktum er. I virkeligheten har de voksnes punktum blitt omgjort til et komma:

Alle skal skal sove på rommet sitt, helt til vi kommer inn på deres!
Hver gang du legger meg inn på rommet igjen gjør jeg et nytt forsøk etter 15 minutter.
Etter 5 repetisjoner reduserer jeg tiden i egen seng til 10 minutter.
Når du har lagt meg inn i senga 15 ganger bestemmer jeg at det er morgen.
Selv om klokka er 03.30!

Det går etter hvert opp for den voksne, selv med stahet i hver eneste celle, at søvn er viktig. Faktisk viktigere enn vi ante. Det meste kollapset etterhvert. Kommunikasjonen, overskuddet, engasjementet… På fredag ble søvn prioritert over sex for hundrende gang. Drømmen ble om til virkelighet neste dag!

Vi kjøpte en ny dobbelseng. 150 centimeter bred. Nå står den side ved side med den andre dobbeltsengen! Altså måler sengen vår 320 centimeter i bredden. Nok til at hele familien kan ligge som sjøstjerner! Sovende sjøstjerner! DET ER SÅ DEILIG!!

Alltid plass til trygghet, kos og soving.
Alltid plass til salto, lekeslåssing og flørting.
Alltid plass til alt!

Med fare for å gå mot alle eksperters ekspertise og råd skal jeg være forsiktig med å oppfordre til etterlevelse av helgas søvntiltak. Men at det har fungert for oss, det er helt sikker 🙂

Selv med noen av bamsene er det god plass 😉

3 kommentarer

  1. Haha- overskriften tilsa at jeg trodde dere gikk motsatt vei- og fulgte råd om å la barn skrike seg i søvn- og så kjente jeg en sånn skikkelig godfølelse når jeg så resultatet deres? Om det var lurt eller dumt- hvem vet?? Om det var skikkelig koselig- gjett om?
    Go sjøstjerner???

  2. Heidi Løvbrekke

    Heilt perfekt??

  3. Enig med jentene!!! Helt fantastisk løsning? At små barn på død og liv skal ligge på egne rom er et vestlig fenomen for at vi voksne skal få fred, med all den triste gråtingen det innebærer. Se på stammefolk, der ligger ungene i hengekøya med foreldrene til de er «konfirmanter» og ungene er kjempe harmoniske❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *