Bilen stjålet!

Vi bor i verdens beste nabolag.
I verdens tryggeste gate.
Trodde jeg.

Vi har snart bodd to år i det nye huset. Virkelig funnet oss godt tilrette. Naboene har med tiden akseptert oss med alt som følger med av rariteter og pågående oppførsel. Barna løper mellom husene, til middag er det vanskelig å vite om vi blir 3 eller 13 og alle er behjelpelige bidragsytere til fellesskapet. Jeg kan hente melk i kjøleskapet til naboen kl. 06.15 kun iført boxershorts, verktøy hentes i nr. 16, sukker i nr. 7, vin i nr. 10 og alt annet i nr. 3.

De få bilene som kjører gjennom gaten holder 15 kilometer i timen, nabohunden ble trolig født uten stemmebånd og kattene vet mer om toalettskikk enn mitt eget avkom. Det er så trygt å bo i Torvald Tus veg at jeg sjeldent låser bilen og boden. Garasjen står til stadighet på vidt gap og syklene står tilgjengelig for enhver nabo til fri distribusjon.

Det er så fredelig og trygt her, at dørselgere av innbruddsalarmer blir ledd av. Dog invitert inn på kaffe og god drøs, selvsagt!

Men når vi våknet i dag brast illusjonen. Det trygge nabolaget vårt hadde fått besøk av politiet. Naboen sin bil var stjålet over natta! Innbrudd i to andre biler og en husnøkkel var sporløst borte. WHAT!? Det gikk kaldt nedover ryggen… Rett og slett skikkelig ekkelt!

Bilen er en Hyundai i40, nøyaktig lik som på bildet under, med registreringsnummer DN69314. Nå står gata på hodet og leter iherdig! Nabohunden uten stemmebånd er oppgradert til vaktbikkje og naboungen med oransje belte i karate øver på ballespark med millimeterpresisjon.

Jeg mener å ha lest en gang at «man sparer en del tid på å bare hate forbrytere i gjerningsøyeblikket». Det er nok sant, men bileieren og gata vil ha bilen tilbake! Del gjerne om du bor i området og hold øynene åpne 🙂

Lars Z

PS. Er det du som er tyven? Jeg holder foredrag på Bryne/åstedet om «Nytt år – Nye muligheter. Men i å skal du ta dem! Og holde på dem. Lever tilbake bilen, og kom! Mer info HER.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *