Påsken 2019

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne… Men la oss ta det fra start!

Vi fikk tilbudet om å være med til en hytte i Sirdal. Normalt resulterer det i et umiddelbart JA, men slik var det ikke denne gang. Vi hadde andre hytteplaner, var usikre på om snøen ville holde og erfaringen tilsier at en ukes hyttetur med andre kan by på frustrasjon og «gnagsår».

Det ble Sirdalstur. Selvsagt ble det det. Fire voksne og fem barn. Fylte opp en tilhenger med turutstyr og kjørte avgårde til nok en runde med Kaptein Sabeltann over høyttaleranlegget. Værmeldingen var for god til å være sann, og forventningene om påskeegg gastronomiske.

Vi reiste med nærmeste nabo. Kenneth, Lillian og barna. De er av det hyggelige slaget. Det engasjerte, spreke og initiativrike slaget. God match! De utfyller hverandre også. Ytterste A- og B-menneske. Kenneth fikk andre grads forbrenning i vikene, Lillian ble en solbrun gudinne før dag to var unnagjort.

Syv måltid ble spist innendørs (frokost), samtlige andre utendørs. Bålpanne, stormkjøkken, nistepakke og pølser i termos. Mest langrenn, litt slalom, mye lek. Bar overkropp og undertøy på terrassen. Fra 09.00 og frem til leggetid.  Spill, historier og latter på kveldstid.

Jeg slutter aldri å bli imponert over barnas aktivitetsnivå, kreativitet, fryktløshet og styrke. Dersom vi voksne ikke legger begrensninger kan de klatre opp de bratteste fjell og i et relativt perspektiv krysse Grønland før middag. Nå skal det sies at jeg tidvis dro ett barn i pulk, pluss to på etterhengende akebrett – men jammen tilbakela de mange kilometer med ski på beina.

For ikke å nevne Caroline… Byjenta som har bodd hele oppveksten i en turnhall; nå jakter hun både Johaug og nye friluftslivopplevelser. Det er så gøy!

Selv har jeg koblet fullstendig av. I 7 dager. En digital detox, om du vil! Det har vært deilig 🙂

Frustrasjon og «gnagsår»? Det ble det ingenting av! Når alle forstår at det ikke finnes mine og dine barn på tur, men våre barn – og den samme oppskriften gjelder for rot, mat og initiativ, da blir det BRA! For en familie å dra på hyttetur med. For et påskevær, og for en uke!

Når jeg blir voksen skal jeg ha meg hytte i Sirdal 🙂

fbthdr

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *